Baviće se pitanjima zaštite životne sredine

Dve godine za procenu uticaja Strategije upravljanja mineralnim resursima

BiznisInfrastrukturaSrbija

6.3.2024 14:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dve godine za procenu uticaja Strategije upravljanja mineralnim resursima Dve godine za procenu uticaja Strategije upravljanja mineralnim resursima
Vlada Srbije donela je odluku o izradi Strateške procene uticaja Strategije upravljanja mineralnim i drugim geološkim resursima Republike Srbije od 2025. do 2040. godine... Dve godine za procenu uticaja Strategije upravljanja mineralnim resursima

Vlada Srbije donela je odluku o izradi Strateške procene uticaja Strategije upravljanja mineralnim i drugim geološkim resursima Republike Srbije od 2025. do 2040. godine sa projekcijom do 2050. godine na životnu sredinu.

Izradi procene uticaja pristupa se zbog potrebe da se u planiranju Strategije sagledaju strateška pitanja zaštite životne sredine i obezbedi njihovo rešavanje na odgovarajući način, kao i činjenice da Strategija predstavlja okvir za pripremu i realizaciju planova, razvojnih projekata, programa i investicionih odluka, stoji u odluci Vlade koju je potpisala ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

„Strateška procena će se baviti pitanjima zaštite zemljišta, vode, vazduha, klime, biljnog i životinjskog sveta, staništa i biodiverziteta, zaštićenih prirodnih dobra, kao i drugim pitanjima za koja se tokom izrade utvrdi da mogu da imaju značajan uticaj na životnu sredinu tokom realizacije Strategije“, ističe se u odluci koja predviđa izradu Izveštaja o strateškoj proceni uticaja.

Rok za izradu Izveštaja je 24 meseca, a iz republičkog budžeta je za te svrhe izdvojeno pet miliona dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...