rekonstrukcija šetališta, krova škole...

EU finansira projekte za unapređenje uslova života u Bajinoj Bašti i Osečini

BiznisEUSrbija

11.4.2024 12:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EU finansira projekte za unapređenje uslova života u Bajinoj Bašti i Osečini EU finansira projekte za unapređenje uslova života u Bajinoj Bašti i Osečini
Evropska unija (EU) podržava projekte u opštinama Bajina Bašta i Osečina koji doprinose poboljšanju kvaliteta života ljudi, unapređenju uslova za obrazovanje i sport kao i... EU finansira projekte za unapređenje uslova života u Bajinoj Bašti i Osečini

Evropska unija (EU) podržava projekte u opštinama Bajina Bašta i Osečina koji doprinose poboljšanju kvaliteta života ljudi, unapređenju uslova za obrazovanje i sport kao i razvoju lokalne privrede, saopšteno je danas iz Programa EU PRO Plus za lokalni razvoj.

Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije Martin Klauke je u Bajinoj Bašti, kako je navedeno, obišao pešačku zonu koja je uređena uz podršku EU, a njena vrednost je oko 180.000 evra, prenosi Beta.

U toj centralnoj ulici u opštini rekonstruisana je vodovodna i elektromreža, postavljena nova rasveta, zona je popločana i zasađena su 22 stabla.

„Drago mi je što vidim završetak ovog projekta, pešačke ulice koja je centar Bajine Bašte i mesto okupljanja građana i turista. Bajina Bašta ima veliki potencijal kao turistička destinacija i treba je dalje razvijati, povećanjem smeštajnih kapaciteta“, rekao je Klauke.

On je pohvalio proaktivan stav lokalne samouprave za privlačenje investicija iz EU i drugih fondova za realizaciju važnih projekata za građane.

Predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić rekla je da je sredstvima EU završena prva faza rekonstrukcije šetališta.

„Opština je u ovom projektu učestvovala sa oko 130.000 evra. EU preko EU PRO Plus programa pomaže opštini i u izradi tehničke dokumentacije za sanaciju i izgradnju objekata u okviru sportsko-rekreativnog kompleksa ‘Braća Milutinović'“, rekla je Đurić.

Klauke je u Osečini obišao Predškolsku ustanovu „Lane“ u kojoj je, uz EU podršku od oko 71.000 evra rekonstruisan krov, čime je rešen problem prokišnjavanja.

On je u toj opštini posetio i porodično preduzeće „Čabar plast“ koje se bavi modelovanjem proizvoda od plastike, rezervoara, kaca, cevi za kanalizaciju, a uz EU podršku nabavilo je nove mašine za ekstrudiranje, koje su unapredile kapacitete i konkurentost preduzeća na tržištu.

Program EU PRO PLUS finansira EU, sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS u saradnji sa Vladom Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...