GRAD I NEVREME ODNELI 1,5 MILIONA EVRA U Srbiji utrošeno skoro 5.000 raketa za trećinu sezone

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

11.6.2020 14:49 Autor: Ljiljana Begović 3

GRAD I NEVREME ODNELI 1,5 MILIONA EVRA U Srbiji utrošeno skoro 5.000 raketa za trećinu sezone GRAD I NEVREME ODNELI 1,5 MILIONA EVRA U Srbiji utrošeno skoro 5.000 raketa za trećinu sezone
Zbog grada i nevremena koje svakodnevno pogađa Srbiju Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ) objavio je hitno saopštenje o utrošku rekordne količine protivgradnih raketa. Na dan... GRAD I NEVREME ODNELI 1,5 MILIONA EVRA U Srbiji utrošeno skoro 5.000 raketa za trećinu sezone

Zbog grada i nevremena koje svakodnevno pogađa Srbiju Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ) objavio je hitno saopštenje o utrošku rekordne količine protivgradnih raketa.

Na dan 10. juna ispaljeno je preko 1.200 protivgradnih raketa sa 284 protivgradne stanice, što je rekordna količina raketa ispaljenih u jednom danu. Vrednost do sada ispaljenih raketa, za jedan mesec i 25 dana ovogodišnje protivgradne sezone, je 1,5 miliona evra, navedeno je u saopštenju.

Izrazito nestabilna vremenska situacija ove godine uslovila je čestu pojavu olujno-gradonosnih oblaka, naveli su meteorolozi.

„Još nismo „pregurali“ trećinu sezone odbrane od grada, a već su utrošene rekordne 4.684 rakete, što nije zapamćeno u istoriji. Potrošeno je za 1.395 raketa više nego što je bila ukupna potrošnja u 2015. godini. Samo za poslednja tri uzastopna dana ispaljeno je 2.759 raketa, što do sada nije zabeleženo“ , navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Foto:Pexels.com

Dodaje se da su štete od grada minimalne u odnosu na poljoprivredne površine zahvaćene jezgrima kumulonimbusnih oblaka, koje su bile realno ugrožene od grada.

Do 17. juna očekuje se promenljivo oblačno, toplo i nestabilno sa čestom pojavom kiše, lokalnih pljuskova i grmljavine.

  • Snežana

    11.6.2020 #1 Author

    Ako ovako nastavimo,korona nam i ne treba..

    Odgovori

  • zorica s.

    12.6.2020 #2 Author

    Mizerno koliko su samo utrosili raketa treba deset puta vise,tuzno….

    Odgovori

  • EVA57

    5.6.2022 #3 Author

    Okreni, obrni lete rakete i kod nas.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...