Ministarka zdravlja o izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju

Grujičić: Samo dve nedelje bolovanja od lekara opšte prakse

Srbija

7.8.2023 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Grujičić: Samo dve nedelje bolovanja od lekara opšte prakse Grujičić: Samo dve nedelje bolovanja od lekara opšte prakse
Ministarka Danica Grujičić izjavila je za RTS da je izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju predviđeno da lekari opšte prakse mogu da odobre samo dve... Grujičić: Samo dve nedelje bolovanja od lekara opšte prakse

Ministarka Danica Grujičić izjavila je za RTS da je izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju predviđeno da lekari opšte prakse mogu da odobre samo dve nedelje bolovanja, a da će za sve duže od toga odluku donositi komisija.

Govoreći o izmenama Zakona, Grujičić je navela da su velike pritužbe privrede zbog toga što pojedini radnici odsustvuju i po dva meseca sa posla, naročito tokom leta, preneo je portal RTS.

„Mi smo, sem za onkološke (pacijente), sveže operisane i trudnice napisali jednostavno pravilo da će lekar opšte prakse moći da dâ samo dve nedelje. Svi ostali će morati da idu na komisiju. I evo poziv komisijama Fonda da dobro gledaju o kakvim se dijagnozama radi jer ima ljudi koji zaista imaju probleme sa kičmom, a 98 posto populacije u celom svetu nekada u životu ima problem sa kičmom“, navela je Grujičić.

Dodala je da će izmenama zakona i svi građani koji imaju boračke legitimacije automatski dobiti zdravstveno osiguranje, kao i članovi njihovih porodica, ukoliko nemaju drugi vid osiguranja.

Najavila je da će u narednom periodu početi reorganizacija primarne zdravstvene zaštite i da se sa tim krenulo u Pčinjskom, Jablaničkom i Topličkom okrugu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...