rast cena za domaće i strane investitore

Hektar zemljišta u industrijskoj zoni u Šapcu porastao sa 70.000 na 120.000 evra

InvesticijeSrbijaU fokusu

16.9.2023 09:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Hektar zemljišta u industrijskoj zoni u Šapcu porastao sa 70.000 na 120.000 evra Hektar zemljišta u industrijskoj zoni u Šapcu porastao sa 70.000 na 120.000 evra
Gradske vlasti u Šapcu odlučile su da povećaju cenu zemljišta u Severozapadnoj industrijskoj zoni, pa će domaći i strani investitori umesto 70.000 ubuduće hektar zemljišta... Hektar zemljišta u industrijskoj zoni u Šapcu porastao sa 70.000 na 120.000 evra

Gradske vlasti u Šapcu odlučile su da povećaju cenu zemljišta u Severozapadnoj industrijskoj zoni, pa će domaći i strani investitori umesto 70.000 ubuduće hektar zemljišta plaćati 120.000 evra.

„Odluka je doneta da bismo mogli kvalitetno da radimo na infrastrukturnom širenju zone, da obezbedimo privrednicima koji dolaze u naš grad kvalitetnu i dobru putnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, gasne priključke i sve ono što je potrebno za poslovanje firmi i zaposlenje naših sugrađana“, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, piše eKapija.

Najveća industrijska zona u Srbiji, koja se prostire na 600 hektara i gde već posluje nekoliko desetina domaćih i stranih kompanija biće atraktivna za ulaganje uprkos poskupljenju zemljišta.

Investitori, kao i ranije, kupovinom zemljišta dobijaju sve što je neophodno da bi započeli poslovanje – uređene saobraćajnice, struju, optiku, vodu, priključak na gas i kanalizacionu mrežu sa prečišćavanjem otpadnih voda.

Međutim, postaje još više konkurentnija sa završetkom infrastrukturnih projekata u neposrednoj blizini, pre svega auto-puta od Rume do Šapca i novog mosta na reci Savi, kao i brze saobraćajnice do Loznice i Bijeljine koja se gradi.

„U Šapcu investitori mogu da biraju parcelu i lokaciju i da u najkraćem roku dobiju sve najbolje uslove. Vreme je novac, a sada su znatno bolji uslovi za plasman proizvoda jer se uspostavlja najbrža veza sa Novim Sadom i Beogradom i na drugoj strani sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom, pa nema sumnje da će interesovanje za ulaganje biti još veće“, ocenio je privrednik koji nekoliko godina posluje u Severozapadnoj industrijskoj zoni, piše eKapija.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...