Industrija i građevinarstvo ključni za privredni rast Srbije

Do kraja godine rast BDP-a od 2,5 odsto

Srbija

3.8.2023 08:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Do kraja godine rast BDP-a od 2,5 odsto Do kraja godine rast BDP-a od 2,5 odsto
Srbija bi 2023. godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto i zbog toga je važno nastaviti trend privrednog rasta u trećem i... Do kraja godine rast BDP-a od 2,5 odsto

Srbija bi 2023. godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto i zbog toga je važno nastaviti trend privrednog rasta u trećem i četvrtom kvartalu.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) saopštila je da su industrija i građevinarstvo oblasti koje su ključne za ostvarivanje privrednog rasta, kao i da je u drugom kvartalu zabeležen rast od 1,7 odsto, što je u skladu sa očekivanjima.

Na sednici je, kako je navedeno, naglašen napredak ostvaren u građevinarstvu i bržem izdavanju građevinskih dozvola, što je od važnosti za kapitalne projekte i privatne investicije, prenosi agencija Beta.

Govoreći o najznačajnijim projektima, Brnabić je istakla da je svaki projekat važan i da svako ministarstvo, lokalna samouprava i javno preduzeće mora predano da radi kako bi se ispoštovali rokovi za završetak projekata, a sve u cilju ostvarenja većeg privrednog rasta.

Posebno je istaknuto da će novi projekti, poput početka radova na infrastrukturi za EKSPO 2027. godine, doprineti dodatnom privrednom rastu do kraja godine.

Brnabić je istakla da oblast turizma beleži rast, koji se pre svega ogleda u većem broju noćenja stranih turista.

  • HANA

    3.8.2023 #1 Author

    Priča se o rastu BDP-a a domaća privreda na izdisaju.
    Nema logike.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...