Rešenje u pisanom obliku nakon tri dana

Inspektori i usmeno mogu da zabrane obavljanje delatnosti na manifestacijama

Srbija

21.12.2022 15:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Inspektori i usmeno mogu da zabrane obavljanje delatnosti na manifestacijama Inspektori i usmeno mogu da zabrane obavljanje delatnosti na manifestacijama
Poreska uprava Srbije objavila je da je uvedena mogućnost usmenog izricanja mere privremene zabrane obavljanja delatnosti zbog neizdavanja fiskalnih računa na manifestacijama u Srbiji.... Inspektori i usmeno mogu da zabrane obavljanje delatnosti na manifestacijama

Poreska uprava Srbije objavila je da je uvedena mogućnost usmenog izricanja mere privremene zabrane obavljanja delatnosti zbog neizdavanja fiskalnih računa na manifestacijama u Srbiji.

Usmeno izricanje privremene zavrane obavljanja delatnosti je jedna od najnovijih izmena i dopuna Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Kako je istaknuto, cilj je da se poboljša efikasnost kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja na manifestacijama u Srbiji, prenosi agencija Beta.

Poreski inspektori će ubuduće moći da, ukoliko procene da je ugrožena naplata poreza, usmeno izreknu meru privremene zabrane delatnosti na vašarima, festivalima, izložbama i drugim manifestacijama u okviru kulturnih, muzičkih, sportskih i drugih društvenih aktivnosti, precizirano je u saopštenju.

Usmeno rešenje inspektor će konstatovati u zapisniku o izvršenoj kontroli i sprovesti odmah, a u roku od tri dana od izricanja mere biće doneto rešenje u pisanom obliku.

  • GOCA BG

    21.12.2022 #1 Author

    Ovo je vec preterano,da se na manifestacijama i vasarima uvede kontrola …

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    22.12.2022 #2 Author

    Svaka odredba zakona može da se izigra i pretvori u svoju suprotnost zvanu korupcija.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    22.12.2022 #3 Author

    Inspektore takodje treba pratiti i kontrolisati jer ovo daje velike mogućnosti za korupciju.

    Odgovori

    • Lelica

      25.12.2022 #4 Author

      A mi smo itekako poznati po korupciji.

      Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...