predsednik srbije u poseti osečini

Interes države da se razvija prerađivačka prehrambena industrija

AgrobiznisSrbija

5.9.2024 16:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Interes države da se razvija prerađivačka prehrambena industrija Interes države da se razvija prerađivačka prehrambena industrija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je interes države da se razvija prerađivačka prehrambena industrija, za šta je moguće dobiti do 50... Interes države da se razvija prerađivačka prehrambena industrija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je interes države da se razvija prerađivačka prehrambena industrija, za šta je moguće dobiti do 50 odsto subvencija od ukupne vrednosti ulaganja, ali i da ima što više malih kompanija, sa 20 do 100 zaposlenih.

Vučić je prilikom obilaska privatne kompanije „Jovanović voće“ u Osečini, koja se bavi proizvodnjom i izvozom suve šljive, rekao da će „svako ko misli da u Valjevu napravi neku novu ‘Srbijanku’ dobiti ogromne subvencije od države“, prenosi Beta.

„Mi idemo do 50 odsto subvencija za prerađivacku prehrambenu industriju. Što je moguće više trebamo da imamo firme od 20 do 100 zaposlenih“, rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će sutra u 18 sati u Loznici organizovati večeru za ambasadore iz arapskih zemalja, sa kojima će razgovarati o mogućnostima za izvoz sušenog voća iz Srbije, kajsije, šljive i jabuke, u te zemlje.

„Naša je bitka uz rusko tržište i za arapsko tržiste, za afričko tržište. Ako tržište uspemo da ustalimo i pomognemo im po tom pitanju, onda je njima lako“, kazao je Vučić govoreći o proizvođačima sušenog voća.

Dodao je da domaći privrednici mogu da računaju na do 300.000 evra u grantovima, kao i da nije tačno da država subvencije više daje stranim kompanijama.

„Neko treba da traži od svoje države šta mu pripada. Nas interes je da biznis ostaje, da plaćaju porez, da imaju zaposlene radnike“, rekao je Vučić.

  • SHALIMAR

    5.9.2024 #1 Author

    Da bi se razvijala kako treba,davnih godina je trebalo misliti o tome…

    Odgovori

  • SENSEI

    6.9.2024 #2 Author

    To je apsolutni interes ali treba krenuti u realizaciju istog

    Odgovori

  • ŽIZI

    8.9.2024 #3 Author

    Samo da nisu prazne priče

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.