minimalno učešće deset odsto

Investicioni krediti Raiffeisen banke preduzetnicima za nabavku solarnih panela

PreduzetnikSrbija

18.1.2024 13:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Investicioni krediti Raiffeisen banke preduzetnicima za nabavku solarnih panela Investicioni krediti Raiffeisen banke preduzetnicima za nabavku solarnih panela
Raiffeisen banka uvrstila je u ponudu investicione kredite za nabavku solarnih panela namenjenih mikro i malim preduzećima i preduzetnicima. Maksimalni rok otplate kredita je... Investicioni krediti Raiffeisen banke preduzetnicima za nabavku solarnih panela

Raiffeisen banka uvrstila je u ponudu investicione kredite za nabavku solarnih panela namenjenih mikro i malim preduzećima i preduzetnicima. Maksimalni rok otplate kredita je deset godina, uz grejs period do 12 meseci.

Jelena Aksić, članica Izvršnog odbora Raiffeisen banke zadužena za poslove sa stanovništvom, malim preduzećima i preduzetnicima poručuje da će specijalizovani krediti za solarne panele namenjeni privredi podstaći investicije u obnovljive izvore energije, dodatno uticati na zaštitu životne sredine i omogućiti klijentima da umanje uticaj promena na tržištu energenata.

Kreditima za nabavku solarnih panela namenjenih mikro i malim preduzećima i preduzetnicima Raiffeisen banka je proširila paletu proizvoda kojim kompanije mogu da uštede energiju koju koriste u poslovanju i doprinesu zaštiti okoline, navodi se u saopštenju.

Kredite za solarne panele Raiffeisen banka daje na maksimalni rok otplate od deset godina, uz druge, kako navode, važne povoljnosti. Jedna od njih je i grejs period do 12 meseci. To znači da će oni koji se odluče za tu vrstu investicije prvu ratu platiti tek nakon godinu dana.

Takođe, kod kredita za nabavku solarnih panela minimalno učešće je deset odsto. Smanjena je i naknada za obradu zahteva i ona sada iznosi 0,5 odsto od ukupno odobrenog iznosa.

Kod investicionih kredita za kupovinu solarnih panela nije neophodna hipoteka. Za tu vrstu kredita dovoljna je zaloga na solarne panele, u skladu sa bonitetom klijenta i Kreditnom politikom banke.

Na reprezentativnom primeru za klijente banke, ukoliko je vrednost investicije sedam miliona dinara, mesečna rata na period otplate od deset godina iznosi 58.333,33 dinara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...