Cilj osnaživanje ženskog preduzetništva kroz digitalizaciju

Javni poziv za preduzetnice u Crnoj Gori u sklopu projekta EmpowHer

PreduzetnikRegion

17.1.2024 13:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Javni poziv za preduzetnice u Crnoj Gori u sklopu projekta EmpowHer Javni poziv za preduzetnice u Crnoj Gori u sklopu projekta EmpowHer
Nevladina organizacija Centar za omladinsku edukaciju raspisao je javni poziv za preduzetnice u sklopu projekta Ekonomsko osnaživanje žena kroz digitalizaciju njihovih biznisa – EmpowHer.... Javni poziv za preduzetnice u Crnoj Gori u sklopu projekta EmpowHer

Nevladina organizacija Centar za omladinsku edukaciju raspisao je javni poziv za preduzetnice u sklopu projekta Ekonomsko osnaživanje žena kroz digitalizaciju njihovih biznisa – EmpowHer.

Projekat je podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) kroz Program malih grantova Demokratske komisije, čiji je cilj da  podrži unapređenje ženskog preduzetništva u Crnoj Gori, u svrhu jačanja uloge žena u poslovnom sektoru, piše Mina.

Prijave su moguće do 1. marta popunjavanjem online formulara.

Koordinatorka projekta, Jelena Kavarić, pozvala je preduzetnice sa teritorije Crne Gore da se prijave za besplatnu digitalizaciju njihovih biznisa putem prve multifunkcionalne veb-platforme tj. online prodavnice ovog tipa u Crnoj Gori, koja će im omogućiti nesmetanu prodaju, održivost i vidljivost njihovih biznisa.

„Preduzetnice koje budu izabrane za učešće na platformi će proći kroz besplatne obuke za samostalno korišćenje platforme i time dodatno digitalizovati svoje poslovanje”, rekla je Kavarić.

Projekat EmpowHer ima za cilj prevazilaženje aktuelne i dugogodišnje neravnoteže, u kojoj žene često imaju ograničen pristup resursima i prilikama za biznis.

Kroz kreiranje intuitivne veb-platforme, preduzetnice će imati priliku da koristeći digitalizovan način rada, promocije i online prodaje proizvoda, postanu aktivni akteri na crnogorskom tržištu, te na dugi rok omoguće održivost svojih biznisa.

Platforma će biti izrađena po principima najsavremenije tehnologije i prilagođena za sve vrste pametnih uređaja, što će omogućiti njeno nesmetano i efikasno korišćenje. Ona će biti kreirana tako da nudi različite kategorije proizvoda i usluga, uključujući kozmetiku, hranu, odeću, krojačke usluge i mnoge druge, odnosno sve ono što žene preduzetnice žele ponuditi potrošačima širom Crne Gore.

 • SABRINA

  17.1.2024 #1 Author

  Lepe vesti za buduće preduzetnice.

  Odgovori

 • AJA

  17.1.2024 #2 Author

  Super vesti za buduce preduzetnice, bravooo….

  Odgovori

 • oblak57

  18.1.2024 #3 Author

  bravo za inicijativu, i srecno buducim preduzetnicama!

  Odgovori

 • SHALIMAR

  18.1.2024 #4 Author

  I treba,sve vise uspesnih zena preduzetnica sto je za svaku pohvalu!

  Odgovori

 • CIGI

  21.1.2024 #5 Author

  Odlicno ,I treba da I’m se pomogne. Ali Ne Ono preko veze , nego stvarno Ono kome je potrebno.

  Odgovori

 • STEPA

  24.1.2024 #6 Author

  Dobro da i oni ulažu u preduzetnice

  Odgovori

 • Lelica

  28.1.2024 #7 Author

  Svaka cast

  Odgovori

 • MARAMACA

  11.2.2024 #8 Author

  Volim o ovakvim temama da citam

  Odgovori

 • CIGI

  11.2.2024 #9 Author

  Sad ce nove firme da se otvore, pa kad se uzme lova zatvara se firma

  Odgovori

 • VALE

  6.3.2024 #10 Author

  Tako o treba

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *