Đedović Handanović sa ministrom energetike Republike Srpske

Izgradnjom HE Buk Bijela proizvodni kapacitet elektroprivrede Srbije i RS biće značajno osnaženi

RegionSrbijaU fokusu

7.11.2023 18:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Izgradnjom HE Buk Bijela proizvodni kapacitet elektroprivrede Srbije i RS biće značajno osnaženi Izgradnjom HE Buk Bijela proizvodni kapacitet elektroprivrede Srbije i RS biće značajno osnaženi
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović razgovarala je u utorak sa ministrom energetike Republike Srpske (RS), Petrom Đokićem o zajedničkim projektima u... Izgradnjom HE Buk Bijela proizvodni kapacitet elektroprivrede Srbije i RS biće značajno osnaženi

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović razgovarala je u utorak sa ministrom energetike Republike Srpske (RS), Petrom Đokićem o zajedničkim projektima u oblasti energetike i izgradnji hidroelektrane Buk Bijela.

„Izgradnjom HE Buk Bijela na gornjem toku Drine proizvodni kapacitet obe elektroprivrede, Srbije i RS, koje realizuju ovaj projekat biće značajno osnaženi. Trećina našeg energetskog miksa je iz hidroenergije, koja je čist izvor energije i mi ćemo uložiti dodatne napore da se u realizaciji ovog projekta s naše strane prevaziđu izazovi, kako bi Srbija, odnosno Elektroprivreda Srbije mogla da krene u gradnju ove hidroelektrane čim se stvore preduslovi i sa strane naših partnera“, rekla je Đedović Handanović, a saopštilo njeno ministarstvo.

Đokić je istakao da upravo zajednički projekti o kojima je na sastanku bilo reči doprinose jačanju odnosa i afirmaciji energetskih politika RS i Srbije.

Prema njegovom rečima, projekti kao što je izgradnja HE Buk Bijela imaju mnogo širi značaj i od regionalnog i potrebno je stalnom komunikacijom i dogovorima osigurati njegovu nesmetanu realizaciju, kao i drugih projekata od interesa za dve strane.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...