Podrška EU merama aktivne politike zapošljavanja

Javni pozivi u okviru Programa za mlade u Nišu, Kruševcu i Sremskoj Mitrovici

PreduzetnikSrbija

28.2.2024 15:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Javni pozivi u okviru Programa za mlade u Nišu, Kruševcu i Sremskoj Mitrovici Javni pozivi u okviru Programa za mlade u Nišu, Kruševcu i Sremskoj Mitrovici
Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) Srbije objavila je javne pozive za realizaciju paketa mera u okviru Programa „Garancija za mlade – IPA 2020″, a... Javni pozivi u okviru Programa za mlade u Nišu, Kruševcu i Sremskoj Mitrovici

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) Srbije objavila je javne pozive za realizaciju paketa mera u okviru Programa „Garancija za mlade – IPA 2020″, a sprovodiće se u tri filijale NSZ – Niš, Kruševac i Sremska Mitrovica.

Reč je o projektu „Implementacija inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada“ koji je finansiran od strane Evropske unije kao vid podrške merama aktivne politike zapošljavanja, prenosi Beta.

Paket mera u okviru Programa „Garancija za mlade“ realizovaće se kroz više javnih poziva koji se, između ostalog, odnose na pripravnički staž mladih sa visokim i srednjim obrazovanjem, na finasiranje obuke na zahtev poslodavca, na subvencije zarada za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva, na sprovođenje javnih radova u kojima se angažuju nezaposleni i na subvencije za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih.

Na sajtu NZS-a mogu se pronaći tekstovi javnih poziva i spisak neophodne dokumentacije.

Kako je objašnjeno, javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih lica, koja su uključena u Program, otvoren je do 29. marta, a ostali javni pozivi do 31. decembra ove godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...