Početak proizvodnje 2025. godine

Kineska kompanija Haitian International u Rumi gradi fabriku na 250.000 kvadrata

Srbija

4.5.2023 12:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kineska kompanija Haitian International u Rumi gradi fabriku na 250.000 kvadrata Kineska kompanija Haitian International u Rumi gradi fabriku na 250.000 kvadrata
Kineska kompanija Haitian International planira da proširi proizvodnju i logističku mrežu u Evropi izgradnjom fabrike površine 250.000 m2 u Rumi. Početak proizvodnje očekuje se... Kineska kompanija Haitian International u Rumi gradi fabriku na 250.000 kvadrata

Kineska kompanija Haitian International planira da proširi proizvodnju i logističku mrežu u Evropi izgradnjom fabrike površine 250.000 m2 u Rumi. Početak proizvodnje očekuje se u prvom kvartalu 2025. godine, saopštila je ova kompanija.

Kamen temeljac položen je 20. aprila, a očekuje se da građevinski radovi počenu na jesen. Prva faza će obuhvatiti izgradnju 161.000 kvadratnih metara, uključujući halu A od 59.000 kvadratnih metara, kao i kancelarijski prostor i zgradu za zaposlene sa internom kantinom. Prema sadašnjem planu, planirano je da postrojenje počne da radi 2025. godine.

Kako je ranije najavljeno, kompanija Haitian Machinery u Rumi će graditi fabrički kompleks za proizvodnju industrijskih injekcionih mašina i mašina za sečenje i livenje, a u planu je proizvodnja od ukupno 250 mašina godišnje, vidi se iz idejnog rešenja projekta koje je izradio beogradski Mašinoprojekt kopring. Vlasnik kompanije koja je registrovana u Rumi u aprilu prošle godine je kineski Haitian Plastics Machinery Group, koji je proletos sa Opštinom potpisao ugovor o prodaji zemljišta, podseća eKapija.

Ova kineska grupacija, najveći svetski proizvođač mašina za brizganje pod pritiskom, najavila je tada da će u fabriku uložiti 100 miliona dolara i da će u Rumu dovesti četiri industrije – proizvodnju mašina za brizganje, CNC mašina, mašina za livenje pod pritiskom i automatizaciju.

“Ruma je idealna lokacija za nas da možemo da direktno snabdevamo našim mašinama klijente u istočnoj Evropi i na Bliskom istoku. U Srbiji smo već izgradili veliku bazu, za koje će novi centar da omogući bolju uslugu”, izjavio je Sun Điming (Sun Jiming), izvršni direktor Haitian International Germany, piše u saopštenju kompanije.

  • MAJA

    8.5.2023 #1 Author

    Bice dobro da se uposli dosta ljudi i znacice za ceo grad

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...