Čen Bo želi nastavak saradnje Srbije i Кine u oblasti infrastrukture

Kineske kompanije zainteresovane za izgradnju još dve saobraćajnice u Srbiji

BiznisInfrastrukturaSrbija

25.7.2023 12:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kineske kompanije zainteresovane za izgradnju još dve saobraćajnice u Srbiji Kineske kompanije zainteresovane za izgradnju još dve saobraćajnice u Srbiji
Kineske kompanije zainteresovane su za izgradnju još dve brze saobraćajnice u Srbiji, Beograd–Zrenjanin–Novi Sad i Bački breg–Srpska Crnja, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i... Kineske kompanije zainteresovane za izgradnju još dve saobraćajnice u Srbiji

Kineske kompanije zainteresovane su za izgradnju još dve brze saobraćajnice u Srbiji, Beograd–Zrenjanin–Novi Sad i Bački breg–Srpska Crnja, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u razgvoru sa ambasadorkom Кine Čen Bo.

Čen Bo završava mandat u Srbiji, tokom kojeg su, kako je rečeno na sastanku, postignuti ogromni rezultati u oblasti infrastrukture u Srbiji, koja je bila najvažnija u saradnji dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a prenosi Beta.

Ambasadorka je istakla da je mnogo urađeno u Srbiji, od pruga i puteva na kojima su radile ili rade kineske kompanije, poput projekta metroa i „Čiste Srbije“, ali i da su otvorene kineske fabrike, poput kompanija Hbis i Zijin Copper Serbia.

Ona je ocenila da su to veliki uspesi saradnje dve zemlje i navela da postoji veliki potencijal za nastavak saradnje Srbije i Кine u oblasti infrastrukture.

Vesić je istakao da je ambasadorka lično doprinela razvoju saradnje i odličnih odnosa Srbije i Кine i da će njen mandat ostati upisan zlatnim slovima u istoriji odnosa dve zemlje i diplomatije.

Po rečima Vesića, sporazum o slobodnoj trgovini između dve države koji bi mogao da bude potpisan do kraja godine, dodatno će otvoriti tržište Кine za kompanije iz Srbije i bolju trgovinsku razmenu.

  • SHALIMAR

    25.7.2023 #1 Author

    Sto ne bi bile zainteresovane kada imaju sve olaksice od nase zemlje..

    Odgovori

  • MODESTY

    26.7.2023 #2 Author

    Normalno kada imaju ovde benefite

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...