među zaposlenima u transportnom sektoru 20 odsto žena

Kisić: U privredi ima prostora za dalji napredak rodne ravnopravnosti u Srbiji

SrbijaU fokusu

28.9.2023 17:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Kisić: U privredi ima prostora za dalji napredak rodne ravnopravnosti u Srbiji Kisić: U privredi ima prostora za dalji napredak rodne ravnopravnosti u Srbiji
Ministarka Srbiije za brigu o porodici i demografiju Darija Кisić ocenila je u četvrtak da je poslednjih godina u Srbiji postignut „značajan napredak“ rodne ravnopravnosti,... Kisić: U privredi ima prostora za dalji napredak rodne ravnopravnosti u Srbiji

Ministarka Srbiije za brigu o porodici i demografiju Darija Кisić ocenila je u četvrtak da je poslednjih godina u Srbiji postignut „značajan napredak“ rodne ravnopravnosti, a da „ima prostora za dalje unapređenje položaja žena u različitim sektorima“ i navela logistiku i transport.

Njeno ministarstvo je prenelo da je Kisić na konferenciji „Trendovi i izazovi inženjerki u logistici i saobraćaju“ rekla da kada je „Srbija je znatno iznad evropskog proseka po broju žena na značajnim državnim funkcijama“, prenela je Beta.

Navela je predsednicu i potpredsednicu Vlade Srbije, 10 ministarki, guvernerku Narodne banke Srbije, predsednicu Ustavnog suda.

Kisić je rekla da je među zaposlenima u transportnom sektoru u Srbiji 20 odsto žena, najviše u administraciji, a na rukovodećim pozicijama su 27 odsto žene.

Po tome je Srbija prednjači u svom regionu, a nalazi se u evropskom proseku, budući da je u Evropskoj uniji učešće žena u transportnom sektoru 22 odsto.

Konferenciju „Trendovi i izazovi inženjerki u logistici i saobraćaju“ organizovala je Asocijacija žena u logistici, u saradnji sa Inženjerskom akademijom Srbije i Savezom inženjera i tehničara Srbije.

 • SUNCE

  28.9.2023 #1 Author

  Ma Srbija prednjači u svemu. Meni se cini ponajviše u korupciji i sukobu interesa kod državnih činovnika kao što je Kisicka.

  Odgovori

 • oblak67

  29.9.2023 #3 Author

  aha, zanimljivo..

  Odgovori

 • BAĆA

  30.9.2023 #4 Author

  Pa apsolutno

  Odgovori

 • Brana

  1.10.2023 #5 Author

  Bravo za žene

  Odgovori

 • DASHA

  15.11.2023 #6 Author

  Ko bi rekao

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...