Inostrana kompanija jedan od najvećih poreskih obveznika u Srbiji

Kompanija Japan Tobacco International ugovorila proizvodnju duvana sa 300 uzgajivača

Firme u fokusuPoslovanjeSrbijaU fokusu

6.4.2023 16:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Kompanija Japan Tobacco International ugovorila proizvodnju duvana sa 300 uzgajivača Kompanija Japan Tobacco International ugovorila proizvodnju duvana sa 300 uzgajivača
Kompanija Japan Tobacco International (JTI) saopštila je da je ugovorila proizvodnju duvana u ovoj godini sa više od 300 uzgajivača u Srbiji. Osim duvana... Kompanija Japan Tobacco International ugovorila proizvodnju duvana sa 300 uzgajivača

Kompanija Japan Tobacco International (JTI) saopštila je da je ugovorila proizvodnju duvana u ovoj godini sa više od 300 uzgajivača u Srbiji.

Osim duvana tipa „virdžinija“ JTI ponovo ugovara i duvan tipa „berlej“, prenosi Beta.

“Naš cilj je da u saradnji sa našim dugogodišnjim, kao i novim uzgajivačima, dostignemo najbolji mogući kvalitet i prinos duvana”, rekao je menadžer proizvodnje i obrade sirovog duvana u kompaniji JTI Željko Ananić.

Saradnja podrazumeva podršku u svim fazama uzgoja i to savetovanje o agrotehničkim merama, nabavci neophodnih materijala, ali i obezbeđivanje novčanih avansa bez kamate. JTI pomaže uzgajivačima i prilikom nabavke sušara, kao i opreme za proizvodnju zalivnih sistema i to na period od tri do sedam godina, takođe bez kamate.

JTI je u 2022. godini ugovorio proizvodnju sa nešto manje od 300 proizvođača na teritoriji Srema, Mačve i Južnog Banata i imao prosečni prinos od oko 1.800 kilograma po hektaru na nešto više od 1.900 ugovorenih hektara i otkupljenih više od 3.400 tona duvana.

Ta kompanija je najveći proizvođač duvana u Srbiji i jedina inostrana kompanija koja otkupljuje domaći duvan, a jedan je od pet najvećih poreskih obveznika sa tri milijarde evra uplaćenih u budžet od 2006. godine.

  • SUNCE

    6.4.2023 #1 Author

    Kada, već ostvaruju toliki profit dobro je da ne uvoze sirovine nego da sr duvan proizvodi u našoj zemlji.

    Odgovori

  • MAJA

    7.4.2023 #2 Author

    Bravo za kompaniju i ulaganje u našu proizvodnju

    Odgovori

  • SHALIMAR

    8.4.2023 #3 Author

    Isplativo im je da rade sa nasim proizvodjacima,imace bi uvozili…

    Odgovori

  • LAV

    9.4.2023 #4 Author

    Nista me ne cudi. Ljudi imaju svoju racunicu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...