Podizanje svesti o pretnjama I načinima zaštite

Konferencija o ključnim promenama u informacionoj bezbednosti

ManifestacijeSrbijaU fokusu

27.9.2023 15:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Konferencija o ključnim promenama u informacionoj bezbednosti Konferencija o ključnim promenama u informacionoj bezbednosti
Nacionalni CERT Republike Srbije i Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) 17. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu organizuju konferenciju posvećenu sajber... Konferencija o ključnim promenama u informacionoj bezbednosti

Nacionalni CERT Republike Srbije i Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) 17. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu organizuju konferenciju posvećenu sajber bezbednosti pod sloganom „Informaciona bezbednost – zajednička odgovornost“.

Konferencija se organizuje uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija i Mreže za sajber bezbednost sa ciljem da pruži sveobuhvatan pregled aktuelnosti u oblasti informacione bezbednosti –  od novih propisa, aktivnosti privrede i akademske zajednice, do prikaza modela i rešenja za podizanje svesti, kako o pretnjama tako i o zaštiti.

Uvodni deo konferencije biće posvećen izuzetno važnoj i aktuelnoj temi – Nacrtu novog zakona koji uređuje oblast informacione bezbednosti i ključnim promenama koje donosi. Pored toga, biće reči o usklađivanju sa evropskim regulatornim okvirima i NIS 2 direktivom u domaćem zakonodavstvu uz osvrt i na prakse zemalja Evropske unije.

U nastavku konferencije biće vođeni razgovori o temama koje su često pod lupom javnosti, a to su informaciona bezbednosti finansijskog sektora i turbulencije koje su razvoj veštačke inteligencije i mašinskog učenja uneli na polje sajber bezbednosti.

O pretnjama, ali i mehanizmima zaštite kako informacionih sistema tako i pojedinaca koji ih koriste govoriće stručnjaci iz različitih grana finansijskog sektora. Kako se zloupotrebljava veštačka inteligencija za sajber kriminal, ali i kako nove tehnologije mogu, i već se koriste za odbranu sistema i detekciju napada, tema je jednog od panela konferencije.

Posebna pažnja biće posvećena edukaciji i podizanju svesti o pretnjama i načinima zaštite kao putu ka bezbednijem korišćenju tehnologija, te će biti predstavljene aktivnosti koje na ovom polju realizuju različite organizacije.

Prisustvo konferenciji se ne naplaćuje, ali je obavezna registracija posetilaca.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...