u okviru izložbe expo 2027

Mađarski Market Epito dobio posao vredan 28,5 miliona dinara za izgradnju Akvatik centra

EUInfrastrukturaSrbija

20.7.2024 11:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Mađarski Market Epito dobio posao vredan 28,5 miliona dinara za izgradnju Akvatik centra Mađarski Market Epito dobio posao vredan 28,5 miliona dinara za izgradnju Akvatik centra
Ukupno 28,56 miliona dinara vrednost je prvog posla dodeljenog za izgradnju Akvatik centra u okviru izložbe EXPO 2027, piše N1. Reč je o izradi... Mađarski Market Epito dobio posao vredan 28,5 miliona dinara za izgradnju Akvatik centra

Ukupno 28,56 miliona dinara vrednost je prvog posla dodeljenog za izgradnju Akvatik centra u okviru izložbe EXPO 2027, piše N1.

Reč je o izradi urbanističko-tehničke dokumentacije za potrebe ishodovanja lokacijskih uslova za izgradnju Akvatik centra. Posao je dobila mađarska kompanija Market Epito (Market Építő Zrt), koja ima dva podizvođača – jednu domaću i jednu mađarsku firmu.

Preduzeće SPV Akvatik centar d.o.o. dodelio je u petak 19. jula ugovor za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije za potrebe iskohodovanja lokacijskih uslova za izgradnju Akvatik centra mađarskoj kompaniji sa sedištem u Budimpešti – Market Epito.

Okvirna cena posla bez PDV iznosila je 25 miliona dinara, a ugovor je dodeljen na iznos od 23,8 miliona bez poreza, odnosno 28,56 miliona dinara sa PDV.

Mađarska kompanija jedina je dostavila ponudu, i to 5. jula, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Market Epito ima i dva podizvođača – jednu domaću i jednu mađarsku firmu, navodi N1.

„Energoprojekt urbanizam i arhitektura Beograd“, kao podizvođač, baviće se izradom urbanističkog projekta i projekta parcelacije i preparcelacije sa formiranjem parcele u RGZ, zatim izradom idejnog rešenja sa ishodovanjem lokacijskih uslova za projektovanje, pregled prilagođavanje i finalizaciju tehničke dokumentacije u skladu sa lokalnim zakonskim zahtevima.

„Lean Tech Mernokiroda“ iz Mađarske baviće se, kao podizvođač, učešćem u pripremi 3D modela kompleksa sa svim karakterističnim kadrovima, a učestvovaće i, kako se navodi u Odluci o dodeli ugovora – u pripremi i razradi konceptualnog rešenja.

Prema navodima sa sajta EXPO 2027, Akvatik centar je „moderan kompleks namenjen vodenim sportovima sa pratećom suprastrukturom“. Prostiraće se na površini od deset hektara, a predviđeni kapacitet sedenja je 4.000 mesta.

  • HANA

    21.7.2024 #1 Author

    Svaka čast Mađarima…

    Odgovori

  • KIMCHI

    21.7.2024 #2 Author

    Madjari tako zele da postanu bitan cinilac EU

    Odgovori

  • Faith

    22.7.2024 #3 Author

    Sigurno imaju najbolje uslove za izgradnju

    Odgovori

  • SUNCICA

    23.7.2024 #4 Author

    Super je saradnja sa Madjarima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.