Potpisan ugovor o saradnji

Marera Properties i ruska FSK Grupa gradiće rezidencijalne projekte u Srbiji

Srbija

8.11.2023 10:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Marera Properties i ruska FSK Grupa gradiće rezidencijalne projekte u Srbiji Marera Properties i ruska FSK Grupa gradiće rezidencijalne projekte u Srbiji
Marera Properties, domaća kompanija za investiranje, akviziciju, razvoj i iznajmljivanje nekretnina komercijalne namene, sa portfoliom od 200.000 m2 i vrednosti od gotovo 180 miliona... Marera Properties i ruska FSK Grupa gradiće rezidencijalne projekte u Srbiji

Marera Properties, domaća kompanija za investiranje, akviziciju, razvoj i iznajmljivanje nekretnina komercijalne namene, sa portfoliom od 200.000 m2 i vrednosti od gotovo 180 miliona evra, udružuje se sa FSK Grupom, jednim od najvećih građevinskih investitora u Rusiji. Dve kompanije su potpisale ugovor kojim započinju saradnju na budućim rezidencijalnim projektima u Srbiji.

Marera Properties jedan je od vodećih investitora u novogradnju na domaćem tržištu, i poseduje 200.000 m2 kancelarijskog, maloprodajnog i industrijskog prostora, fokusirajući se na razvoj komercijalnih objekata na istaknutim lokacijama u Beogradu i u regionalnim centrima, ističe se u kompanijskom saopštenju.

Kao projekte rekonstrukcije, kompanija navodi radove na Kalemegdan biznis centru, Palati Beograd i zgradi BIGZ-a, kao i projekte u Makedonskoj 44 i Bulevaru kralja Aleksandra 79. U vlasništvu kompanije je i industrijski park Pobeda u Petrovaradinu – najveći industrijski park u Vojvodini, koji se prostire na 38 hektara, kao i maloprodajni objekti Forum shopping centar u Nišu i Forum Park u Zemunu.

S druge strane, FSK Grupa posluje punih 18 godina, izgradivši u tom periodu više od 13,8 miliona kvadratnih metara prostora svih namena.

Struktura FSK Grupe uključuje sopstvene proizvodne pogone, izvođače radova, konsalting i prodaju, telekom operatera i druge srodne biznise, koji su omogućili da samo u 2022. godini kompanija pusti u opticaj više od 500.000 novoizgrađenih kvadrata na tržište Rusije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...