Izbor podržan od svih članica Evrokomore

Marko Čadež po peti put u Bordu direktora Evrokomore

BiznisSrbija

11.9.2023 14:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Marko Čadež po peti put u Bordu direktora Evrokomore Marko Čadež po peti put u Bordu direktora Evrokomore
Predsednici privrednih komora zemalja pridruženih članica Evrokomore po peti put izabrali su predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža za člana Borda direktora najveće evropske... Marko Čadež po peti put u Bordu direktora Evrokomore

Predsednici privrednih komora zemalja pridruženih članica Evrokomore po peti put izabrali su predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža za člana Borda direktora najveće evropske poslovne asocijacije za period od 2024. do 2025. godine, saopštila je Privredna Komora Srbije.

Čadež će, kako je navedeno, u Bordu direktora zastupati interese biznis zajednice Zapadnog Balkana i komora drugih zemalja koje nisu članice EU, prenosi Beta.

Njegov izbor su podržale sve pridružene članice Evrokomore, uključujući komore Crne Gore, BiH i Кosova.

Povodom izbora Čadež je istakao da je tokom prethodnih godina PKS uložila mnogo truda na angažovanju komora Zapadnog Balkana u okviru Evrokomore.

„Uspeli smo da identifikujemo prioritete za saradnju kompanija i poslovnih organizacija iz EU i zemalja Zapadnog Balkana, međutim, i pre punopravnog članstva neophodno je brže uključivanje zemalja kandidata u evropske strukture, kao što je jedinstveno tržište“, rekao je predsednik PКS-a.

Dodao je da bi „jedinstveno evropsko tržište za kompanije i proizvode sa Zapadnog Balkana dalo novi zamah za reforme kroz postizanje transparentnih ciljeva i koristi, korak po korak, u razumnom vremenskom okviru i doprinelo obezbeđivanju evropske industrijske budućnosti, podsticanju ekonomske konsolidacije i unapređenju otpornosti i nezavisnosti, pre svega malih i srednjih preduzeća“.

Čadež je istakao da će PKS ostati pouzdan i proaktivan partner na evropskom putu, promovišući zajedničke vrednosti Evrokomore i njenih članica i u narednom periodu.

Izbor predsednika PКS-a za člana borda direktora formalno će potvrditi Skupština Evrokomore, najveće poslovne asocijacije Evrope, koja predstavlja 20 miliona kompanija i 42 nacionalne i 1.700 regionalnih i lokalnih komora, na sednici 15. novembra ove godine.

 • SABRINA

  11.9.2023 #1 Author

  Čovek sa iskustvom…zašto da ne.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  11.9.2023 #2 Author

  Cim je podrzan od svih,znaci da zasluzuje tu poziciju…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...