Očekuje se četiri miliona putnika I godišnji profit od 50 miliona evra

Ministar finansija: Air Serbia može dalje sama da posluje

BiznisInfrastrukturaSrbija

14.11.2023 16:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Ministar finansija: Air Serbia može dalje sama da posluje Ministar finansija: Air Serbia može dalje sama da posluje
Ministar finansija Srbije Siniša Mali objavio je danas da je manjinski partner kompanije Air Serbia, Etihad Airways, odigrao ključnu ulogu u transformaciji kompanije, ali... Ministar finansija: Air Serbia može dalje sama da posluje

Ministar finansija Srbije Siniša Mali objavio je danas da je manjinski partner kompanije Air Serbia, Etihad Airways, odigrao ključnu ulogu u transformaciji kompanije, ali da dalje nacionalna avio-kompanija Srbije može samostalno da posluje.

Mali je na svom Facebook nalogu objavio da je Republika Srbija postala vlasnik 100 odsto akcija kompanije a, nakon što je država zaključila finalni sporazum da preuzme preostalih 16,42 odsto akcija od Etihada.

On je naveo da je nacionalna avio-kompanija Srbije pre jedne decenije „bila ruinirani nekadašnji gigant, sa 400 miliona dolara duga, zbog čega joj je tada i bio neophodan pouzdan i siguran strateški partner“.

„Etihad Airways je postao manjinski partner kompanije Air Serbia 2013. godine i u tom trenutku odigrao ključnu ulogu u njenoj transformaciji. To je nešto što ne bismo mogli da uradimo sami i na tome smo im umnogome zahvalni“, napisao je Mali.

Kako je istakao, tada je dolazak Etihada bila dobra vest jer je kompanija, prema njegovim rečima, bila uništena i trebala joj je decenija da se oporavi od nestručnog upravljanja.

„Sada idemo dalje, jer dalje možemo sami, a Air Serbia nastavlja da leti do više od 80 destinacija na četiri kontinenta“, napisao je ministar. Precizirao je da Air Serbia danas leti do 87 gradova širom sveta i da će do kraja godine prevesti četiri miliona putnika.

Mali je ocenio da je Air Serbia uspešan nacionalni avio-prevoznik koji zapošljava 1.500 ljudi i pravi profit od oko 50 miliona evra, koliko se očekuje ove godine.

 • SUNCE

  14.11.2023 #1 Author

  Malo je nelogično da se Eftihad povukao sada kada Air Srbija bolje posluje i donosi više profita.

  Odgovori

 • Emilija

  14.11.2023 #2 Author

  Air Srbija isto tigar ekonomski

  Odgovori

 • Sindi

  15.11.2023 #3 Author

  Da objasni ministar sta je sa postama Srbije

  Odgovori

 • SABRINA

  15.11.2023 #4 Author

  Videćemo kao će da posluje.

  Odgovori

 • Marijana

  17.11.2023 #5 Author

  Etihad je odigrao ključnu ulogu u transformaciji kompanije

  Odgovori

 • Grocka

  2.12.2023 #6 Author

  Pokazace vreme kako ce da posluje

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.