energetska bezbednost i zelena tranzicija među ključnim temama

Ministar finansija i guvernerka NBS na otvaranju Kopaonik biznis foruma

ManifestacijeSrbijaU fokusu

2.2.2024 14:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Ministar finansija i guvernerka NBS na otvaranju Kopaonik biznis foruma Ministar finansija i guvernerka NBS na otvaranju Kopaonik biznis foruma
Ovogodišnji 31. Kopaonik biznis forum, koji će biti održan od 3. do 6. marta, otvoriće guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i ministar finansija... Ministar finansija i guvernerka NBS na otvaranju Kopaonik biznis foruma

Ovogodišnji 31. Kopaonik biznis forum, koji će biti održan od 3. do 6. marta, otvoriće guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Srbije Siniša Mali, objavili su danas organizatori.

Kako je navedeno, poslednjeg dana Kopaonik biznis foruma još uvek tehnička predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predstaviće rezultate rada Vlade u proteklom periodu.

Dodaje se da će gosti ovogodišnjeg skupa biti profesor sa Kolumbija univerziteta Džefri Saks (Jeffrey Sachs), kao i glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Ivailo Izvorski.

U okviru centralne teme Foruma, „Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti“, razgovaraće se i o temama koje se odnose na energetsku bezbednost i transformaciju, klimatske promene, zelenu tranziciju, cirkularnu ekonomiju, e-mobilnost, industriju 4.0, obrazovanje, mlade talente i uspešne preduzetnike.

Posebna pažnja biće usmerena i na izglede za proširenje EU, budućnost automobilske industrije, konkurentnost izvozno orijentisanog sektora malih i srednjih preduzeća, zdravstvo, izgradnju visoko-prinosne privrede, ekonomske migracije, regionalnu privrednu saradnju i sport, navedeno je u saopštenju.

  • Kata

    2.2.2024 #1 Author

    Samo napred

    Odgovori

  • ZVONČICA

    2.2.2024 #2 Author

    Bas bih volela da cujem te rezultate rada.

    Odgovori

  • CALE

    3.2.2024 #3 Author

    videcemo krajnje rezultate

    Odgovori

  • ŽIZI

    3.2.2024 #4 Author

    Najvažnije je da je ona došla…

    Odgovori

  • BLIZANAC

    3.2.2024 #5 Author

    Dosta značajnih tema na veoma značajnom dogadjaju

    Odgovori

  • MARA

    3.2.2024 #6 Author

    Guvernerkin rad je dosta netransprentan

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...