treba da se "pojasne i analiziraju određene stvari" oko projekta jadar

Ministarka rudarstva ponovila da je za debatu i konsultovanje stručnjaka o eksploataciji litijuma

EkologijaSrbijaU fokusu

10.7.2024 15:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ministarka rudarstva ponovila da je za debatu i konsultovanje stručnjaka o eksploataciji litijuma Ministarka rudarstva ponovila da je za debatu i konsultovanje stručnjaka o eksploataciji litijuma
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović je danas ponovila da su potrebni javna debata i „konsultacije stručne javnosti“ o eksploataciji litijuma u... Ministarka rudarstva ponovila da je za debatu i konsultovanje stručnjaka o eksploataciji litijuma

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović je danas ponovila da su potrebni javna debata i „konsultacije stručne javnosti“ o eksploataciji litijuma u okolini Loznice.

Prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju Vlade Srbije i 20 naučno-akademskih institucija o primeni i razvoju nuklearne energije u Srbiji rekla da treba da se „pojasne i analiziraju određene stvari“ oko projekta „Jadar“ i da „to treba da bude fokus“, prenosi Beta.

Dodala je da je „važno da shvatimo potencijalni značaj i korist od tog projekta kojeg je prepoznao svet i Evropa određenim pravnim aktima“.

Odgovarajući na pitanje da li Vlada Srbije treba ponovo da se izjasni o projektu „Jadar“, ili da čeka odluku Ustavnog suda, ministarka je rekla da je „pravi put“ da se „imaju neophodni i naučni preduslovi i institucionalni preduslovi… ukoliko i kada se odlučimo za taj korak“, kao u slučaju danas potpisanog memoranduma o razvoju nuklearne energije.

Istakla je da je „prvi preduslov“ da „ne treba donositi sud o nečemu što nije dovoljno izbalansirano sa naučne i stručne strane“, te je zato „važno da imamo širu raspravu, u prošlosti to nismo imali“.

 • Jj992

  10.7.2024 #1 Author

  Opet ova tema oko koje su se vec svi izjasnili …

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.