jačanje domaćih proizvodnih i remontnih kapaciteta

Ministarstvo odbrane i odbrambena industrija Srbije potpisali ugovore vredne 100 miliona evra

BiznisSrbija

7.12.2023 17:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ministarstvo odbrane i odbrambena industrija Srbije potpisali ugovore vredne 100 miliona evra Ministarstvo odbrane i odbrambena industrija Srbije potpisali ugovore vredne 100 miliona evra
Ministarstvo odbrane i odbrambena industrija Srbije potpisali su u četvrtak ugovore vredne 100 miliona evra, koji za cilj imaju dodatno jačanje domaćih proizvodnih i... Ministarstvo odbrane i odbrambena industrija Srbije potpisali ugovore vredne 100 miliona evra

Ministarstvo odbrane i odbrambena industrija Srbije potpisali su u četvrtak ugovore vredne 100 miliona evra, koji za cilj imaju dodatno jačanje domaćih proizvodnih i remontnih kapaciteta u funkciji intenzivne proizvodnje i modernizacije naoružanja i vojne opreme za potrebe Vojske Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić, naveo je da će se kroz taj investicioni ciklus povećati proizvodni kapaciteti odbrambene industrije, kao i operativne, borbene i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije, prenelo je Ministarstvo u saopštenju, prenosi Beta.

Pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović naveo je da je poseban značaj investiranja uspostavljanje proizvodnih linija za serijsku proizvodnju novog naoružanja i vojne opreme koje je uvedeno u Vojsku Srbije.

U proteklom desetogodišnjem periodu, kako se navodi u saopštenju, obim investicija Ministarstva odbrane, Odbrambene industrije Srbije i JP „Jugoimport – SDPR“ iznosio je 530 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...