tender otvoren do 12. marta

Ministarstvo pravi energetski AI portal, posao vredan oko 2,4 miliona evra

Hi-techSrbija

10.2.2024 12:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

Ministarstvo pravi energetski AI portal, posao vredan oko 2,4 miliona evra Ministarstvo pravi energetski AI portal, posao vredan oko 2,4 miliona evra
Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je tender za izradu energetskog portala, kako je precizirano u tehničkoj psecifikaciji posla, predmet nabavke je projektovanje, razvoj i... Ministarstvo pravi energetski AI portal, posao vredan oko 2,4 miliona evra

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je tender za izradu energetskog portala, kako je precizirano u tehničkoj psecifikaciji posla, predmet nabavke je projektovanje, razvoj i implementacija sveobuhvatnog informacionog sistema za vođenje svih postupaka iz oblasti geologije i rudarstva, subvencionisanje građana iz oblasti energetske efikasnosti i automatizaciju poslovnih procesa svih sektora ministarstva uz pomoć primene veštačke inteligencije.

Kako piše eKapija, potrebno je izvršiti digitalizaciju svih postupaka vezanih za izdavanje dozvola za istraživanje i eksploataciju mineralnih sirovina, koja će, kako se navodi, ubrzati obradu predmeta i donošenje rešenja radi privlačenja investitora.

Sistem će podrazumevati i grafički prikaz dodele vaučera za energetsku efikasnost, za jasno i razumljivo predstavljanje procesa dodele vaučera, kao i analizu raspodele i uticaja mere na poboljšanje energetske efikasnosti.

Takođe, biće uveden softverski robot na bazi veštačke inteligencije koji će se baviti preuzimanjem i proveravanjem primljenih obrazaca i sl.

Posao je procenjen na 280 miliona dinara (oko 2,4 miliona evra), a tender je otvoren do 12. marta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...