potrebna obnova registracije uz obradu podataka o površini i biljnim kulturama

Ministarstvo: Razdvojeni zahtevi za podsticaje po hektaru, povraćaj akcize i sertifikovano seme

AgrobiznisSrbija

12.2.2024 11:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ministarstvo: Razdvojeni zahtevi za podsticaje po hektaru, povraćaj akcize i sertifikovano seme Ministarstvo: Razdvojeni zahtevi za podsticaje po hektaru, povraćaj akcize i sertifikovano seme
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije objavilo je da se podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje i za refakciju akcize odvija nezavisno od... Ministarstvo: Razdvojeni zahtevi za podsticaje po hektaru, povraćaj akcize i sertifikovano seme

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije objavilo je da se podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje i za refakciju akcize odvija nezavisno od podnošenja zahteva za subvencije za nabavku sertifikovanog semena.

Neophodno je, kako je navedeno na sajtu Ministarstva, da pre podnošenja zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava poljoprivrednici urede podatke o površinama i biljnim kulturama na parcelama i da izvrše obnovu registracije poljoprivrednog gazdinstva.

Za podnošenje zahteva za subvencije za tu meru nije potrebno posedovanje fiskalnih isečaka (računa).

U toku je, kako je navedeno i podnošenje zahteva za refakciju akcize na portalu eAgrar, pa je pri kupovini goriva neohodno proverii da li fiskalni računi sadrže potrebne podatke, broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) i jedinstveni matični broj građana (JMBG) odnosno poreski identifikacioni broj (PIB), ukoliko je reč o pravnom licu.

Sve neophodne informacije o procesu prijave, načinu i uslovima za prijavu za podsticaj za sertifikovano seme biće, kako je navedeno, blagovremeno objavljene na sajtu Ministarstva i Uprave za agrarna plaćanja, kao i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Kako podseća Beta, predstavnici 16 udruženja poljoprivrednika Srbije imali su jutros razgovor u Vladi Srbije o nejasnoćama sa prijavljivanjem obradivih površina u eAgrar, o traženim subvencionisanim kreditima i o rešavanju problema dugova po osnovu neplaćenih doprinosa u fond Penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO).

  • Gordana Lovte

    13.2.2024 #1 Author

    Zasto mora na fiskalnom racunu za gorivo da pise i broj gazdinstva i maticni broj..Dovoljno je jedno..Lul oil nemamesta za obs..Nis ..da..Preteraše..

    Odgovori

  • MARA

    7.4.2024 #2 Author

    Akcize nego sta drugo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...