vlada razume tešku situaciju u ovom sektoru

Ponovo moguće uvođenje poreskih olakšica za poljoprivrednike u Italiji

EU

10.2.2024 11:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Ponovo moguće uvođenje poreskih olakšica za poljoprivrednike u Italiji Ponovo moguće uvođenje poreskih olakšica za poljoprivrednike u Italiji
Italijanska Vlada najavila je da je ponovo moguće uvođenje poreskih olakšica za poljoprivrednike. Premijerka Đorđa Meloni (Giorgia Meloni) najavila je predstavnicima poljoprivrednih organizacija, koji... Ponovo moguće uvođenje poreskih olakšica za poljoprivrednike u Italiji

Italijanska Vlada najavila je da je ponovo moguće uvođenje poreskih olakšica za poljoprivrednike. Premijerka Đorđa Meloni (Giorgia Meloni) najavila je predstavnicima poljoprivrednih organizacija, koji već nekoliko sedmica protestuju zbog sve težih uslova za poljoprivredu, uvođenje oslobađanja od poreza na lični dohodak poljoprivrednika, ali samo za one s nižim primanjima.

Meloni je na okruglom stolu, na kojem su, između ostalih, učestvovali i predstavnici poljoprivrednih organizacija, kazala da vlada razume težak položaj poljoprivrednika, te će se zalagati za mere koje će im olakšati položaj, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Ona je kritikovala zakonodavstvo Evropske unije (EU) u području poljoprivrede, koje je jedan od glavnih razloga protesta poljoprivrednika u mnogim evropskim zemljama, kao ideološko.

Meloni je uverila poljoprivrednike da će najugroženiji među njima ponovo biti oslobođeni poreza na dohodak. Kada bi se olakšice odnosile na sve, veće poljoprivredne firme bile bi u nepravednoj prednosti.

Meloni želi odgovoriti poljoprivrednike od intenziviranja protesta koji traju već nekoliko nedelja. Zamolili su ministra poljoprivrede Frančeska Lolobriđida (Francesca Lollobrigida), da ih primi na sastanak, inače će danas Rimom voziti traktori. Petili su i invazijom traktora na grad Sanremo, gde se od utorka do subote održava muzički festival.

  • LEBRON

    10.2.2024 #1 Author

    Tesko nisam optimista.

    Odgovori

  • MARAMACA

    10.2.2024 #2 Author

    Bilo bi bas lepo

    Odgovori

  • HANA

    11.2.2024 #3 Author

    Stisli ih poljoprivrednici blokadama i buntom…
    Moraju da popuste…

    Odgovori

  • BLIZANAC

    11.2.2024 #4 Author

    Svi su se uplašili poljoprivrednika

    Odgovori

  • Emilija

    11.2.2024 #5 Author

    Bas lepo i treba

    Odgovori

  • MIKIMILE

    11.2.2024 #6 Author

    Videcemo

    Odgovori

  • CIGI

    11.2.2024 #7 Author

    Tako se reaguje na proteste I kolaps.

    Odgovori

  • LAV

    11.2.2024 #8 Author

    Pa njihovi zahtevi ce biti ispunjeni jer oni su istrajni u istim i ima ko da ih saslusa.

    Odgovori

  • Grocka

    11.2.2024 #9 Author

    Daj Boze

    Odgovori

  • SENSEI

    12.2.2024 #10 Author

    Ista situacija će biti i u Francuskoj ako se protesti nastave

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...