vlada razume tešku situaciju u ovom sektoru

Ponovo moguće uvođenje poreskih olakšica za poljoprivrednike u Italiji

EU

10.2.2024 11:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Ponovo moguće uvođenje poreskih olakšica za poljoprivrednike u Italiji Ponovo moguće uvođenje poreskih olakšica za poljoprivrednike u Italiji
Italijanska Vlada najavila je da je ponovo moguće uvođenje poreskih olakšica za poljoprivrednike. Premijerka Đorđa Meloni (Giorgia Meloni) najavila je predstavnicima poljoprivrednih organizacija, koji... Ponovo moguće uvođenje poreskih olakšica za poljoprivrednike u Italiji

Italijanska Vlada najavila je da je ponovo moguće uvođenje poreskih olakšica za poljoprivrednike. Premijerka Đorđa Meloni (Giorgia Meloni) najavila je predstavnicima poljoprivrednih organizacija, koji već nekoliko sedmica protestuju zbog sve težih uslova za poljoprivredu, uvođenje oslobađanja od poreza na lični dohodak poljoprivrednika, ali samo za one s nižim primanjima.

Meloni je na okruglom stolu, na kojem su, između ostalih, učestvovali i predstavnici poljoprivrednih organizacija, kazala da vlada razume težak položaj poljoprivrednika, te će se zalagati za mere koje će im olakšati položaj, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Ona je kritikovala zakonodavstvo Evropske unije (EU) u području poljoprivrede, koje je jedan od glavnih razloga protesta poljoprivrednika u mnogim evropskim zemljama, kao ideološko.

Meloni je uverila poljoprivrednike da će najugroženiji među njima ponovo biti oslobođeni poreza na dohodak. Kada bi se olakšice odnosile na sve, veće poljoprivredne firme bile bi u nepravednoj prednosti.

Meloni želi odgovoriti poljoprivrednike od intenziviranja protesta koji traju već nekoliko nedelja. Zamolili su ministra poljoprivrede Frančeska Lolobriđida (Francesca Lollobrigida), da ih primi na sastanak, inače će danas Rimom voziti traktori. Petili su i invazijom traktora na grad Sanremo, gde se od utorka do subote održava muzički festival.

 • LEBRON

  10.2.2024 #1 Author

  Tesko nisam optimista.

  Odgovori

 • MARAMACA

  10.2.2024 #2 Author

  Bilo bi bas lepo

  Odgovori

 • HANA

  11.2.2024 #3 Author

  Stisli ih poljoprivrednici blokadama i buntom…
  Moraju da popuste…

  Odgovori

 • BLIZANAC

  11.2.2024 #4 Author

  Svi su se uplašili poljoprivrednika

  Odgovori

 • Emilija

  11.2.2024 #5 Author

  Bas lepo i treba

  Odgovori

 • MIKIMILE

  11.2.2024 #6 Author

  Videcemo

  Odgovori

 • CIGI

  11.2.2024 #7 Author

  Tako se reaguje na proteste I kolaps.

  Odgovori

 • LAV

  11.2.2024 #8 Author

  Pa njihovi zahtevi ce biti ispunjeni jer oni su istrajni u istim i ima ko da ih saslusa.

  Odgovori

 • Grocka

  11.2.2024 #9 Author

  Daj Boze

  Odgovori

 • SENSEI

  12.2.2024 #10 Author

  Ista situacija će biti i u Francuskoj ako se protesti nastave

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.