očekuju rast broja posetilaca

Ministri turizma Srbije i Grčke: Neophodno skraćivanje čekanja na graničnim prelazima

BiznisEUSrbija

22.2.2024 18:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Ministri turizma Srbije i Grčke: Neophodno skraćivanje čekanja na graničnim prelazima Ministri turizma Srbije i Grčke: Neophodno skraćivanje čekanja na graničnim prelazima
Otklanjanje zastoja na graničnim prelazima na putu od Srbije do Grčke i omogućavanje integrisane elektronske naplate putarine kroz te dve zemlje bilo bi podsticaj... Ministri turizma Srbije i Grčke: Neophodno skraćivanje čekanja na graničnim prelazima

Otklanjanje zastoja na graničnim prelazima na putu od Srbije do Grčke i omogućavanje integrisane elektronske naplate putarine kroz te dve zemlje bilo bi podsticaj rasta turističkog prometa – ocenili su danas ministri turizma Srbije i Grčke, Husein Memić i Olga Kefalojani.

Sastali su se na Beogradskom sajmu gde je danas za posetioce otvoren 45. Međunarodni sajam turizma, na kojem Grčka je zemlja-partner, prenosi Beta.

Memić je rekao da je Srbija prošle godine imala rekordan turistički prometa i devizni priliv od njega zahvaljujući povećanju dolazaka stranih gostiju od 20 odsto u odnosu na 2022. godinu.

On je rekao da očekuje da će se kontinuirani rast dolazaka grčkih turista u Srbiju, koji je prošle godine bio 25 odsto, nastaviti budući da Grčka spada u red zemalja iz kojih u Srbiju dolazi najviše turista.

Kefalojani je pohvalila rezultate Srbije u turizmu imajući u vidu da se međunarodna turistička putovanja u svetu još nisu oporavila od pada tokom pandemije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...