Država mora da bude otvorena za strane direktne investicije

Momirović: Podrška privatnom sektoru preduslov za razvoj svake države

BiznisInvesticijeSrbija

26.10.2023 17:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Momirović: Podrška privatnom sektoru preduslov za razvoj svake države Momirović: Podrška privatnom sektoru preduslov za razvoj svake države
Podrška privatnom sektoru i velike investicije u infrastrukturu preduslov su za ekonomski razvoj svake zemlje i zato Vlada Srbije podržava domaće preduzetnike i kompanije,... Momirović: Podrška privatnom sektoru preduslov za razvoj svake države

Podrška privatnom sektoru i velike investicije u infrastrukturu preduslov su za ekonomski razvoj svake zemlje i zato Vlada Srbije podržava domaće preduzetnike i kompanije, pružajući im povoljne uslove za poslovanje i razvoj, izjavio je u četvrtak ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović u Tbilisiju.

Momirović je, nakon obraćanja na panel diskusiji „Trade4Future“, u okviru četvrtog Foruma „Put svile“, dodao da se na taj način stvara okruženje koje privlači domaće i strane investitore, dok se kroz investicije u infrastrukturu stvaraju osnove za ekonomski rast.

„Srbija je lider na Balkanu kada je reč o stranim direktnim investicijama. Država mora da bude otvorena za strane direktne investicije koje predstavljaju motor ekonomskog rasta, stvaraju radna mesta i doprinose razvoju svih sektora“, rekao je Momirović, objavilo je ministarstvo.

On je istakao da su otvorenost za razmenu znanja i prijem novih tehnologija ključni elementi za uspeh jer pomažu da se unaprede proizvodnja i usluge.

Momirović će tokom dana održati niz sastanaka, između ostalog sa potpredsednikom Vlade Gruzije i ministrom ekonomije i održivog razvoja Levanom Davitašvilijem, sa ministrom za spoljnu trgovinu UAE Tani bin Ahmed Al Zejudijem, kao i sa velikim brojem investitora iz različitih zemalja.

Forum „Tbilisi Silk Road Forum – Connecting Today Resilient Tomorrow“, koji se održava u četvrtak i petak u glavnom gradu Gruzije, ugostiće oko 2.000 učesnika iz više od 60 zemalja, uključujući političke i poslovne lidere, stručnjake i predstavnike međunarodnih organizacija i međunarodnih finansijskih institucija, kako bi se ispitali faktori koji efikasno definišu regionalnu i globalnu trgovinu i povezanost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...