Fabrika će imati proizvodnu halu i magacin zapaljivih materija

Novi Sad dobija novu fabriku autobusa, Feniksbus gradi pogon na Klisi

Srbija

26.10.2023 09:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Novi Sad dobija novu fabriku autobusa, Feniksbus gradi pogon na Klisi Novi Sad dobija novu fabriku autobusa, Feniksbus gradi pogon na Klisi
Gradska uprava za zaštitu životne sredine grada Novog Sada donela je rešenje da je potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta... Novi Sad dobija novu fabriku autobusa, Feniksbus gradi pogon na Klisi

Gradska uprava za zaštitu životne sredine grada Novog Sada donela je rešenje da je potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta za izgradnju fabrike za proizvodnju autobusa.

Investitor projekta je kompanija Feniksbus doo Novi Sad, proizvođač mini i midi autobusa, piše eKapija.

Buduća fabrika imaće proizvodnu halu sa administrativnim delom i magacin zapaljivih materija, a nalaziće se u Jegričkoj ulici, na Klisi, na katastarskoj parceli broj 81/1 K.O. Novi Sad IV, Grad Novi Sad.

Tehnički postupak izrade autobusa i nadogradnji u fabrici, kako je navedeno u zahtevu za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu, obuhvataće pripremu delova, izradu kostura nadogradnje, pripremu šasije, sastavljanje kostura sa šasijom, međufaznu površinsku zaštitu kostura i lepljenje spoljnih obloga.

Takođe će uključivati i izradu delova od stakloplastike, pripremu i završno farbanje delova i autobusa, montažu unutrašnjih elemenata autobusa, montažu vrata, spoljnih i unutrašnjih prtljažnika, poklopaca i rukohvata, montažu sedišta, završne radove, čišćenje, otklanjanje mrlja i završnu proveru i inspekciju pre isporuke uz otklanjanje manjih nedostataka.

Projekat je pre godinu dana dobio i lokacijske uslove od Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove Grada Novog Sada. Feniksbus Novi Sad osnovan je 2010. godine, kao firma u vlasništvu slovenačkih kompanija Feniksbus i Gradient.

Asortiman proizvoda, kako je navedeno na sajtu firme, predstavlja mini i midibuse napravljene na šasiji IVECO 70C ili kombi vozila za različite oblasti primene: gradsku, prigradsku, školsku, međugradsku ili turističku verziju sa pogonom na dizel i CNG motore.

Feniksbus trenutno proizvodi autobuse u halama nekadašnje hemijske industrije, HINS u Novom Sadu.

  • gagica

    30.10.2023 #1 Author

    Dobro je bitno je da postoji ponuda

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...