Najzastupljeniji sektori bili energetika, poljoprivreda i prehrambena industrija, IKT, turizam...

Na poslovnom forumu u Rumuniji predstavile se 32 srpske kompanije

EUMoja firmaPoslovanjePreduzetnikRegionSrbija

14.5.2024 15:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Na poslovnom forumu u Rumuniji predstavile se 32 srpske kompanije Na poslovnom forumu u Rumuniji predstavile se 32 srpske kompanije
Privredna komora industrije i poljoprivrede regije Timiš iz Rumunije u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije (PKS) organizovala je dvodnevni „Međunarodni poslovni forum Rumunija –... Na poslovnom forumu u Rumuniji predstavile se 32 srpske kompanije

Privredna komora industrije i poljoprivrede regije Timiš iz Rumunije u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije (PKS) organizovala je dvodnevni „Međunarodni poslovni forum Rumunija – Srbija – Turska – Nemačka – Italija – Poljska – Bosna i Hercegovina“, na kojem su učestvovale i 32 srpske kompanije s ciljem snažnijeg međunarodnog povezivanja, učvršćivanja postojećih i stvaranja novih poslovnih prilika.

Kako se navodi na sajtu PKS, u okviru Poslovnog foruma održani su B2B susreti kompanija 9. i 10. maja u Regionalnom biznis centru Temišvar. Od zemalja učesnica, pored Rumunije, srpske firme su bile najbrojnije sa 32 kompanije, zatim, Turska (28), Nemačka (19), Poljska (11), Italija (deset), BiH (šest), a učestvovalo je i više od 160 kompanija iz okruga Timis i drugih regiona Rumunije.

Najzastupljeniji sektori bili su energetika, poljoprivreda i prehrambena industrija, hemijska i tekstilna industrija, IKT, turizam i industrija nameštaja.

Privrednu delegaciju Srbije predvodio je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internaconalizaciju PKS. Skupu su prisustvovali ambasador Srbije u Rumuniji, Stefan Tomašević i konzul-žeran u Temišvaru Vesna Kolinović, kao i druge diplomate, predstavnici privrednih komora, poslovnih udruženja i predstavnici Vlade Rumunije.

U okviru Foruma organizovani su B2B sastanci koji će kompanijama dati priliku da diverzifikuju svoj portfolio partnera i prošire svoju delatnost na novim tržištima. Takođe, u okviru Foruma, svoje proizvode i usluge na štandovima izlagalo je nekoliko stranih kompanija, među kojima je bilo pet iz Srbije.

  • oblak67

    14.5.2024 #1 Author

    svaka im cast

    Odgovori

  • Dux011

    14.5.2024 #2 Author

    To je dobro.

    Odgovori

  • Manja

    14.5.2024 #3 Author

    Nek ih bide i jos vise u buducnosti, lepe vesti

    Odgovori

  • STEPA

    15.5.2024 #5 Author

    Lepo, svuda nas ima.

    Odgovori

  • jevtić

    15.5.2024 #6 Author

    Super

    Odgovori

  • DUCA

    17.5.2024 #7 Author

    Sjajna vest!

    Odgovori

  • SHALIMAR

    19.5.2024 #8 Author

    Dosta nadih firmi je ucestvovalo,imamo sta da ponudimo…

    Odgovori

  • ZELJKA

    19.5.2024 #9 Author

    Korisne informacije

    Odgovori

  • Nata

    21.5.2024 #10 Author

    Lepo!

    Odgovori

  • LENA

    2.6.2024 #11 Author

    Ova inicijativa predstavlja važan korak ka jačanju međunarodne saradnje i stvaranju novih poslovnih prilika za srpske kompanije. S obzirom na raznovrsnost sektora koji su bili zastupljeni, ovo može doprineti diversifikaciji portfolija partnera i proširenju delatnosti na novim tržištima, što je ključno za rast i konkurentnost srpske privrede.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.