u oglašenoj nekretnini žive stanari protiv kojih je pokrenut postupak za iseljenje

Na prodaju stan na 30. spratu Genex kule

SrbijaU fokusu

7.2.2024 17:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Na prodaju stan na 30. spratu Genex kule Na prodaju stan na 30. spratu Genex kule
Stečajna uprava preduzeća Generalexport, poznatijeg kao Genex nastavila je sa prodajom imovine te kompanije i posle prodaje čuvene novobeogradske kule za nešto više od... Na prodaju stan na 30. spratu Genex kule

Stečajna uprava preduzeća Generalexport, poznatijeg kao Genex nastavila je sa prodajom imovine te kompanije i posle prodaje čuvene novobeogradske kule za nešto više od 20 miliona evra.

Ovoga puta na aukciji će se naći stan od 42 kvadrata na 30. spratu stambene kule u novobeogradskoj ulici Narodnih heroja, i to po početnoj ceni od 5,5 miliona dinara, ali postoji i upozorenje – u stanu se nalaze stanari protiv kojih je pokrenut postupak za iseljenje još 2022. godine.

„Prilikom procene konstatovano je sledeće: da je bez pravnog osnova u stan useljeno treće lice, protiv koga je Кompanija Generalexport DP Beograd u stečaju, dana 17.11.2022. godine, pokrenula tužbu radi iseljenja. Do oglašavanja ove prodaje, isto lice nije iseljeno sa svim licima i stvarima iz stana“, stoji u oglasu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).

Prodaja stana, ali i pokretnih stvari koje su pripadale nekadašnjem gigantu, zakazana je za 4. mart ove godine, a zainteresovani za stan moraju da uplate depozit u iznosu od 2,2 miliona dinara.

Na prodaju će tom prilikom biti ponuđene i još neke potencijalno atraktivne stvari kompanije koja se nekada bavila spoljnom trgovinom i ugostiteljstvom.

Foto: Milica Rilak / Biznis.rs

U okviru „celine dva“, a po početnoj ceni od 6,1 milion dinara nudi se najrazličitija roba – električni aparati:, televizori, video rekorderi, drugi sitni kućni aparati.

Tu su i rezervni delovi za DAF kamione i DAF autobuse, alkoholna pića, tekstilni proizvodi, kravate, marame, trenerke, satovi, upaljači, hemijske olovke kao i šminka, kozmetika i bižuterija.

U „celini tri“ nalazi se pravo blago za nekoga ko traži retro ugostiteljsku i kancelarijsku opremu.

Po početnoj ceni od samo 743.500 dinara nudi se kancelarijska oprema koja je van upotrebe ili je rashodovana -stolice, stolovi, fotelje, ormari i plakari.

Prodaje se i deo opreme iz restorana od oko 140 pozicija, koja se nalazi u zgradi poslovnih usluga Genex kula.

„Imovina se kupuje u viđenom stanju i može se razgledati nakon otkupa prodajne dokumentacije, svakim radnim danom od devet do 14 časova, a najkasnije do 26. februara 2024. godine, uz prethodnu najavu povereniku stečajnog upravnika“, istaknuto je u oglasu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...