NAJBOLJI DIPLOMCI DOBIJAJU POSAO U JUNU Ministar najavio zapošljavanje još stotinak medicinara

IzdvajamoSrbijaVesti

14.5.2020 14:14 Autor: Ljiljana Begović 4

NAJBOLJI DIPLOMCI DOBIJAJU POSAO U JUNU Ministar najavio zapošljavanje još stotinak medicinara NAJBOLJI DIPLOMCI DOBIJAJU POSAO U JUNU Ministar najavio zapošljavanje još stotinak medicinara
Tokom vanrednog stanja, zbog epidemije virusa korona, zaposleno je 4.500 zdravstvenih radnika, od toga 1.500 lekara, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da... NAJBOLJI DIPLOMCI DOBIJAJU POSAO U JUNU Ministar najavio zapošljavanje još stotinak medicinara

Tokom vanrednog stanja, zbog epidemije virusa korona, zaposleno je 4.500 zdravstvenih radnika, od toga 1.500 lekara, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da će u junu biti zaposleno još stotinak najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i više od 200 medicinskih sestara sa najboljim rezultatom tokom školovanja.

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

On je rekao da je program zapošljavanja najboljih diplomaca počeo 2018. godine od kada se na svakih šest meseci primaju najbolji svršeni studenti koji u indeksima imaju najviše ocene 9 i 10, kao i medicinske sestre i tehničari sa najboljim rezultatom tokom školovanja.

„Do sada smo u četitri akcije zaposlili 400 lekara i 500 medicinskih sestara. To ćemo nastaviti i dalje već početkom juna“, naveo je Lončar. On je naglasio da je u toku procedura sa medicinskim fakultetima da se zaposle najbolji diplomci „na kojima treba da ostane zdravstveni sistem“.

„Fakulteti nam još dostavljaju podatke, ali sigurno će biti zaposleno stotinak lekara i više od 200 medicinskih sestara i tehničara“, rekao je ministar Lončar za Tanjug.

  • Ivan

    14.5.2020 #1 Author

    Lepa vest za mlade ljude koji žele da se bave ovim poslom.

    Odgovori

  • Maja

    14.5.2020 #2 Author

    Za mlade, ambiciozne ljude ce uvek biti opcija

    Odgovori

  • Andja

    15.5.2020 #3 Author

    Sjajna vest! Zadržati sto vise mladih medicinara u drzavi..

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    4.3.2022 #4 Author

    Lepo, tako i treba, privući ih da ostanu ovde kako bi imao ko sutra da leči ovaj narod.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...