Gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio da će radovi biti završeni za šest meseci

Nastavlja se izgradnja autobuske stanice u Beogradu

Srbija

7.7.2023 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Nastavlja se izgradnja autobuske stanice u Beogradu Nastavlja se izgradnja autobuske stanice u Beogradu
Od ponedeljka se očekuje nastavak radova na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu, najavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić. Prema njegovim rečima, u roku... Nastavlja se izgradnja autobuske stanice u Beogradu

Od ponedeljka se očekuje nastavak radova na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu, najavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Prema njegovim rečima, u roku od šest meseci autobuska stanica će se konačno i potpuno premestiti na Novi Beograd, prenela je eKapija.

„Imali smo teških godinu dana i mnogo teških razgovora. U međuvremenu se promenilo rukovodstvo BAS-a, koje je odlučilo da zauzme malo drugačiju politiku od dotadašnje, a uz pomoć kredita koji im je omogućila Vlada Srbije, stekli su se i uslovi da se od ponedeljka radovi nastave. Grad Beograd još treba da uradi jednu manju saobraćajnicu unutar stanice, ali nismo mogli da krenemo sa tim radovima dok se ne dođe u tu fazu koja bi trebala da bude za tri do četiri meseca od danas, ako sve bude išlo predviđenom dinamikom“, istakao je Šapić a saopštio gradski Sekretarijat za informisanje.

Kako je dodao, stanica bi svoj puni kapacitet mogla ostvariti već u 2024. godini.

„Ukoliko bude tako, očekujemo da ćemo u 2024. godinu ući sa novom autobuskom stanicom u svom punom kapacitetu. Zahvaljujući završetku obilaznice oko Beograda, nova autobuska stanica dobija svoju punu svrhu, jer putnički autobusi neće više prolaziti kroz centar grada“, rekao je gradonačelnik, koji je dodao da će izgradnjom nove autobuske stanice i izmeštanjem buvlje pijace, ovaj deo Novog Beograda dobiti potpuno novi izgled.

Skupština Beogradske autobuske stanice (BAS), donela je odluku da se BAS-u odobri raspolaganje imovinom velike vrednosti, na osnovu zaključka Vlade Srbije od 1. juna ove godine, a radi uzimanja investicionog kredita preko Fonda za razvoj, u iznosi od 915 miliona dinara, podseća eKapija.

Kamen temeljac za novu autobusku stanicu položen je 2018. godine, do sada je uloženo oko 20 miliona evra a izgrađen je stanični plato sa peronima i temelj stanične zgrade.

  • Lelica

    8.7.2023 #1 Author

    Videcemo da li ce biti ispostovan rok od 6 meseci.

    Odgovori

    • LJUBOMIR

      11.7.2023 #2 Author

      Ma dobro on pliva i u tim političkim vodama, ispoštovaće se sigurno kada Šapke kaže to je to

      Odgovori

  • NATI

    9.7.2023 #3 Author

    Toliko godina je na tom mestu i nikome nije smetala

    Odgovori

    • Srdan

      10.7.2023 #4 Author

      Mnogima je smetala koji žive u blizini.

      Odgovori

      • BOBICA

        4.2.2024 #5 Author

        To i jeste tačno, užasno je iskreno

        Odgovori

  • Milica

    9.7.2023 #6 Author

    Videcemo kako ce se odvijati…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...