Projekat vredi 90 miliona evra

Nemci na proleće počinju gradnju visokotehnološke fabrike u Čačku 

Srbija

23.2.2024 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Nemci na proleće počinju gradnju visokotehnološke fabrike u Čačku  Nemci na proleće počinju gradnju visokotehnološke fabrike u Čačku 
Ovog proleća počeće da se gradi još jedna fabrika nemačke kompanije u Čačku, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović. To će, kako je naveo, biti... Nemci na proleće počinju gradnju visokotehnološke fabrike u Čačku 

Ovog proleća počeće da se gradi još jedna fabrika nemačke kompanije u Čačku, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović.

To će, kako je naveo, biti poslednja firma koja će doći u ovaj grad, jer na tržištu rada više nema dovoljno radne snage.

„Očekuje nas već na proleće i početak radova na još jednoj stranoj, nemačkoj investiciji i to je poslednja kompanija koja će doći u naš grad jer više nemamo ljudi. Nemamo ljude na tržištu koji mogu da rade u tim preduzećima. Ta kompanija će biti visokotehnološkog potencijala, do 800 zaposlenih od čega 80 odsto visokoobrazovanih. Dakle, još jedna ogromna mogućnost za mlade ljude da ostanu u svom gradu i da iz NTP-a, gde će stvarati nove vrednosti, mogu svoja znanja da implementiraju i u novoj fabrici, sa novim tehnologijama“, istakao je Todorović za Glas zapadne Srbije.

Sredinom prošle godine je najavljeno da će nemački investitor iz oblasti automobilske industrije graditi fabriku u Industrijskoj zoni u Preljini, a otvaranje je tada najavljeno za ovo leto.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novu veliku nemačku investiciju u Čačku. Naime, kako je napisao na svom zvaničnom instagram nalogu, „u Predsedništvu Srbije dogovoreni su poslednji detalji oko ulaganja najmanje 90 miliona evra u grinfild investiciju i to samo u prvoj fazi“.

Tada je najavljeno i da će gradnja početi u oktobru 2023. godine.

  • LJUBOMIR

    23.2.2024 #1 Author

    Gde će nego kod nas

    Odgovori

  • Vladimir

    24.2.2024 #2 Author

    Zna li se šta će proizvoditi Nemci u Čačku ili je to za sada nepoznato?

    Odgovori

  • Cccc

    24.2.2024 #3 Author

    E ako je ovo Vucic najavio onda nema nista od toga.

    Odgovori

  • Nele

    24.2.2024 #4 Author

    Sama najava lici na onu iz Preljine…hm

    Odgovori

  • Milić od mačve

    24.2.2024 #5 Author

    Opet nem.otrov u ča. Bravo. Majstori

    Odgovori

  • Nenad

    24.2.2024 #6 Author

    Idu uskoro lokalni izbori pa se opet prica o otvaranju nove fabrike i 800 zaposlenih. Ako se to i dogodi verovatno ce biti ista prica kao i sa Nemackom fabrikom iz Preljne.

    Odgovori

  • MAJA

    24.2.2024 #7 Author

    Neka ulazu i nek se gradi

    Odgovori

  • LEA

    25.2.2024 #8 Author

    Kod nas eto

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...