NEMCI OD JESENI U TRAMVAJIMA IZ KRAGUJEVCA Svetski gigant traži srpske stručnjake

InvesticijeSrbijaVesti

4.6.2020 14:05 Autor: Julijana Vincan 0

NEMCI OD JESENI U  TRAMVAJIMA IZ KRAGUJEVCA Svetski gigant traži srpske stručnjake NEMCI OD JESENI U  TRAMVAJIMA IZ KRAGUJEVCA Svetski gigant traži srpske stručnjake
Kompanija „Simens“ u Kragujevcu ima dve fabrike u kojima se proizvode tramvaji i sprema prvi izvozni kontigent. Fabrika je ranije proizvodila samo komponente, a... NEMCI OD JESENI U  TRAMVAJIMA IZ KRAGUJEVCA Svetski gigant traži srpske stručnjake

Kompanija „Simens“ u Kragujevcu ima dve fabrike u kojima se proizvode tramvaji i sprema prvi izvozni kontigent. Fabrika je ranije proizvodila samo komponente, a od skora proizvodi i tramvaje. Najavljeno je i otvaranje više hiljada radnih mesta u Šumadiji.

Generalni direktor ove kompanije za Srbiju, Udo Ajhlinger (Udo Eichlinger), istakao je za RTS da će tramvaji iz Kragujevca do kraja jeseni biti isporučeni jednom nemačkom gradu. Naglasio je da su tokom protekle dve godine menjali fabriku koju su preuzeli.

„To je bila fabrika u kojoj se proizvodio aluminijum. Sada u njoj proizvodimo šinska vozila. Završili smo sva postrojenja i podigli tri sale, kako bismo imali dovoljno prostora. Udvostručili smo broj zaposlenih u Kragujevcu. Obučili smo inženjere, tehničare i drugo osblje“, objašnjava Ajhinger.

Foto: Pexels.com

Ajhinger naglašava da sve „Simensove“ fabrike i inženjerski centri u Srbiji uvek traže stručnjake na svim pozicijama. „Svi konkursi su dostupni na internetu. Stalno tragamo za najboljim i talentovanim ljudima u Srbiji i uspevamo da ih nađemo, što dosta govori o ovoj zemlji. Imamo 60 inženjera koji direktno iz Kragujevca upravljaju projektima na svetskom tržištu“, kaže generalni direktor kompanije.

Dodao je da je cilj da broj inženjera bude utrostručen u narednih godinu i po dana, zbog čega se gradi i više postrojenja. „Ključ za uspeh je u tome da Vlada uspostavi program i održi svoja obećanja. Trenutno vidim da je vreme za ulaganje u Srbiju izuzetno dobro“, ističe Udo Ajhinger.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...