Uprkos značajnom sedmičnom padu vrednosti sirove nafte u svetu

Nepromenjene cene goriva na pumpama u Srbiji

Srbija

28.4.2023 10:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nepromenjene cene goriva na pumpama u Srbiji Nepromenjene cene goriva na pumpama u Srbiji
Iako je cena barela WTI nafte pala na 75 dolara po barelu, a severnomorske Brent na 78 dolara po barelu, što je njen višemesečni... Nepromenjene cene goriva na pumpama u Srbiji

Iako je cena barela WTI nafte pala na 75 dolara po barelu, a severnomorske Brent na 78 dolara po barelu, što je njen višemesečni minimum, cene goriva na benzinskim stanicama u Srbiji ostaće nepromenjene do sledećeg petka u 15 časova.

Prema redovnom nedeljnom prilagožavanju cena Vlade Srbije, litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 185 dinara, a benzina evropremijum BMB 178 dinara.

Globalna situacija nepromenjena je poslednjih nekoliko dana – iako je OPEC+ najavio smanjenje proizvodnje, tražnja nije skočila, a investitori na tržištu nafte su oprezni jer čekaju najnovije izveštaje o zapošljavanju i ekonomiji SAD.

Prema važećoj Uredbi Vlade Srbije, cene osnovna dva tipa goriva na domaćim pumpama regulišu se na nedeljnom nivou, dok se odluka o eventualnom produženju same Uredbe donosi na kraju svakog meseca.

  • MAJA

    3.5.2023 #1 Author

    Bas bi me čudilo da su manje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...