Počinje rekonstrukcija novosadskog „Karađorđa”

Novi Sad dobija stadion po UEFA standardima

BiznisInfrastrukturaSrbija

16.6.2023 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Novi Sad dobija stadion po UEFA standardima Novi Sad dobija stadion po UEFA standardima
Radovi na rekonstrukciji stadiona Karađorđe u Novom Sadu trebalo bi uskoro da počnu, najavio je predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić. On je izjavio da... Novi Sad dobija stadion po UEFA standardima

Radovi na rekonstrukciji stadiona Karađorđe u Novom Sadu trebalo bi uskoro da počnu, najavio je predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić.

On je izjavio da će Vojvodina najverovatnije celu jesenju polusezonu odigrati u Bačkoj Topoli na stadionu TSC-a, piše eKapija.

Cilj je, kako je naveo, da stadion u novom ruhu zadovoljava najviše UEFA standarde, a predviđeno je da radovi na terenu traju 90 dana.

„FSS je donator za radove na terenu i zahvaljujem im se na tome ovim putem, jer su obezbedeili neophodna sredstva. Radi se nova drenaža, postavljaju se grejači terena, kao i najsavremenija hibridna trava. Spekulišemo da bi sve to moglo da se završi do 15. oktobra, ali računamo da će se odužiti i zbog vremenskih uslova, tako da ćemo najverovatnije celu jesen igrati na TSC Areni. Takođe, grad Novi Sad je obezbedio više od dva miliona evra za sređivanje zapadne tribine, lože i da se napravi zgrada za medije. Uradićemo sve ono što je neophodno da se zadovolje najviši UEFA standardi, ta kategorija četiri, kako bi mogla ovde da igra reprezentacija, a i kako bi Vojvodina mogla da igra grupnu fazu na svim evropskim takmičenjima”, kaže Zbiljić.

Podsetimo, prethodnih godina najavljivana je gradnja novog stadiona kapaciteta do 17.500 gledalaca.

Na zahtev građana, tada je odlučeno i da novi stadion Karađorđe u Novom Sadu bude niži od prvobitno predviđenog, odnosno da zapadna tribina umesto šest spratova ima pet, tj. umesto prvobitno zamišljena 32 metra, bude visoka 28 metara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...