Novi Čika Dača imaće 20.000 mesta

Radnički iz Kragujevca uskoro dobija novi stadion

BiznisInfrastrukturaSrbija

25.5.2023 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Radnički iz Kragujevca uskoro dobija novi stadion Radnički iz Kragujevca uskoro dobija novi stadion
Izgradnja novog stadiona u Kagujevcu, koja se najavljuje skoro pune tri godine, trebalo bi da počne uskoro. Naime, FK Radnički 1923 najavio je da... Radnički iz Kragujevca uskoro dobija novi stadion

Izgradnja novog stadiona u Kagujevcu, koja se najavljuje skoro pune tri godine, trebalo bi da počne uskoro. Naime, FK Radnički 1923 najavio je da će sledeću sezonu igrati na Pampas areni u Donjoj Trnavi.

“Zbog neispunjavanja uslova za licenciranje i odigravanje utakmica najvišeg fudbalskog ranga takmičenja u Srbiji, Mozzart Bet Superlige, kao i usled najavljenog rušenja i izgradnje potpuno novog stadiona u Kragujevcu, Fudbalski klub Radnički 1923 imao je obavezu da Fudbalskom savezu Srbije prijavi stadion na kome će igrati svoje utakmice kao domaćin naredne sezone”, saopštenje kluba prenosi eKapija.

Stadion Čika Dača, izgrađen 1957. godine, kako je najavljeno, trebalo bi da bude srušen, a na njegovom mestu izgrađen novi koji će imati oko 20.000 mesta, a tribine će biti natkrivene. Takođe, u planu je da teren bude i osvetljen, pa će utakmice moći da se igraju i u večernjim terminima.

Podsetimo, nedavno je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će izgradnja stadiona Čika Dača u Kragujevcu početi u maju.

“Dobijena je građevinska dozvola, projektna dokumentacija završena. To će za Šumarice i čitav deo severnog Kragujevca biti jedan od najvažnijih i najvećih razvojnih projekata”, istakao je Vučić.

Navodno, novi Čika Dača će koštati 70 miliona evra. Imaće kapacitet od 20.000 mesta, što bi ga učinilo trećim najvećim stadionom u Srbiji (iza stadiona Crvene zvezde i Partizana), a najvećim van Beograda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...