TOKOM VANREDNOG STANJA 150.000 KAMIONA UŠLO U SRBIJU Međunarodni transport nesmetano funkcioniše

IzdvajamoSrbijaVesti

16.4.2020 11:07 Autor: Ljiljana Begović 0

TOKOM VANREDNOG STANJA 150.000 KAMIONA UŠLO U SRBIJU Međunarodni transport nesmetano funkcioniše TOKOM VANREDNOG STANJA 150.000 KAMIONA UŠLO U SRBIJU Međunarodni transport nesmetano funkcioniše
Međunarodni transport mora da funkcioniše i zadatak ministarstva saobraćaja je da teretni kamioni nesmetano ulaze u Srbiju, jer je snabdevanje neophodno, ne samo sa... TOKOM VANREDNOG STANJA 150.000 KAMIONA UŠLO U SRBIJU Međunarodni transport nesmetano funkcioniše

Međunarodni transport mora da funkcioniše i zadatak ministarstva saobraćaja je da teretni kamioni nesmetano ulaze u Srbiju, jer je snabdevanje neophodno, ne samo sa aspekta medicinske opreme, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Ništa ne sme da stane i transport ne može da stane, kamioni ulaze normalno. Od 13. marta oko 150 hiljada teretnih kamiona je ušlo u Srbiju, od čega je bilo 70 hiljada za potrebe Srbije. Ostatak je bio u tranzitu, odnosno za region“, kazala je Mihajlović.

Ona je u izjavi za RTS , da se trenutno, uprkos epidemiji virusa korona i vanrednom stanju, radi na svim velikim projektima infrastrukture te da je na gradilištima 2.600 ljudi.

Foto:Pexels.com

„Radimo 520 kilometara puteva i pruga od čega je oko 320 kilometara autoputeva i železničkih pruga. 2.600 ljudi radi  na gradilištima pod svom neophodnom opremom. Vrednost projekata je 2,6 milijardi evra“, navela je ministarka Mihajlović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...