posle 30 godina pauze

Od 15. aprila Air Serbia ponovo leti od Beograda do Mostara

BiznisRegionSrbijaTurizam

2.2.2024 12:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Od 15. aprila Air Serbia ponovo leti od Beograda do Mostara Od 15. aprila Air Serbia ponovo leti od Beograda do Mostara
Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia najavila je da će od 15. aprila uspostaviti direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, nakon 30 godina pauze. Kako... Od 15. aprila Air Serbia ponovo leti od Beograda do Mostara

Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia najavila je da će od 15. aprila uspostaviti direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, nakon 30 godina pauze.

Kako je precizirano, do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija će leteti tri puta nedeljno – ponedeljkom, petkom i nedeljom, avionom tipa embraer 175, a let će trajati 50 minuta.

Avio-karte su od danas u prodaji po ceni počev od 56 evra po smeru, odnosno po ceni počev od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

„Direktna avio-linija između Beograda i Mostara prvi put je uvedena pre nešto više od šest decenija, odnosno 1962. godine. Posle 30 godina pauze ponovo ćemo poleteti do tog grada u Bosni i Hercegovini“, izjavio je generalni direktor kompanije Air Serbia Jirži Marek (Jiri Marek).

On smatra da će otvaranje te avio-linije pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, da će olakšati kulturnu razmenu i doprineti boljoj saradnji na Zapadnom Balkanu.

„Uvođenjem Mostara u našu mrežu destinacija, letećemo do čak 17 gradova bivše Jugoslavije i na taj način, preko Beograda, region povezati sa destinacijama širom Evrope, Severne Amerike i Azije do kojih Air Serbia leti“, rekao je Marek.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...