država pomogla obnavljanju

Otvoren hotel Planinka u Kuršumlijskoj banji, uloženo 15 miliona evra

BiznisSrbijaTurizam

9.2.2023 14:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Otvoren hotel Planinka u Kuršumlijskoj banji, uloženo 15 miliona evra Otvoren hotel Planinka u Kuršumlijskoj banji, uloženo 15 miliona evra
U Kuršumlijskoj banji je danas otvoren hotel Planinka u čiju rekonstrukciju je uloženo 15 miliona evra, a radovi su trajali tri godine. Tu investiciju je... Otvoren hotel Planinka u Kuršumlijskoj banji, uloženo 15 miliona evra

U Kuršumlijskoj banji je danas otvoren hotel Planinka u čiju rekonstrukciju je uloženo 15 miliona evra, a radovi su trajali tri godine.

Tu investiciju je sa 12,5 miliona evra finansirala firma Planinka a država je dala subvenciju od 2,5 miliona evra. U ovom hotelu koji ima četiri zvezdice radi 100 radnika.

Otvaranju hotela prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je država pomogla obnovu Kuršumlijske banje, što je potvrda da se iz budžeta daje novac i domaćim investitorima i dodao da će domaći privrednici uvek moći da računaju na pomoć države, prenosi Beta.

„Kuršumlijska banja imala je slavnu prošlost, a imaće i slavnu budućnost“, rekao je Vučić.

On je kazao da je ta banja bila uništena nemarom i nebrigom, a obnavljaju je ljudi koji su bili uspešni i nastavili da rade u privatnom sektoru. Najavio je da će više od šest miliona evra biti uloženo u saobraćajnicu do Kuršumlijske banje. 

Jugoimport SDPR će, kako je rekao Vučić, nastaviti zapošljavanje u svojoj fabrici u tom delu Srbije, a radi se i na tome da bude otvorena fabrika trikotaže ili konfekcije.

Kuršumlijsku banju posetili su i ministar građevinarstva Goran Vesić, ministar za turizam i omladinu Husein Memić, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, ministarka zdravlja Danica Grujičić, direktori Koridora Srbije i Puteva Srbije, Aleksandar Antić i Zoran Drobnjak.

  • MARKO7

    9.2.2023 #1 Author

    Gledao sam fotografije, hotel izgleda prelepo

    Odgovori

  • Anna

    9.2.2023 #2 Author

    Zašto ne bi izgledao divno kada je u njega uloženo 15 miliona evra? Za te pare su mogli da renoviraju dečije bolnice i spasu hiljade dečjih života.

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.2.2023 #3 Author

    U nesto pametno da se investira,samo da cene ne budu naucna fantastika…

    Odgovori

  • TATJANA

    10.2.2023 #4 Author

    Verujem da ce to vratiti sjaja banje koja je bila jako posećena ranijih godina

    Odgovori

  • DUSICA

    12.2.2023 #5 Author

    Odlična investicija.

    Odgovori

  • NINICA

    26.2.2023 #6 Author

    Jako dobra investicija, hotel je mnogo lep.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...