Program usavršavanja namenjen studentima ekonomije i prava iz Srbije

Otvoren konkurs za Best of South-East stipendije

Bolji posaoEURegionSrbijaU fokusu

25.10.2022 13:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Otvoren konkurs za Best of South-East stipendije Otvoren konkurs za Best of South-East stipendije
Započeo je novi ciklus stipendija Best of South-East koji i ove godine, u saradnji sa Univerzitetom u Gracu, realizuju Erste Grupa i Steiermärkische Sparkasse... Otvoren konkurs za Best of South-East stipendije

Započeo je novi ciklus stipendija Best of South-East koji i ove godine, u saradnji sa Univerzitetom u Gracu, realizuju Erste Grupa i Steiermärkische Sparkasse Banka. Ovaj program usavršavanja i daljeg obrazovanja namenjen je talentovanim i posvećenim studentima postdiplomskih i diplomskih studija iz oblasti ekonomije ili prava iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije.

Kako je saopšteno, program polaznicima pruža priliku da na jednom od najstarijih austrijskih univerziteta nadograde znanja stečena tokom studija, iskuse kako je raditi u multikulturalnoj sredini i lakše zakorače u profesionalni život zahvaljujući praksi ili obuci u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija u Štajerskoj.

Kao i do sada, zainteresovani studenti moći će da biraju između pripravničke prakse (Trainee) ili programa stručne prakse (Internship), koji traju po godinu dana, od septembra 2023. do avgusta 2024. godine.

Studenti koji budu učestvovali u Trainee programu pohađaće izabrane kurseve na Univerzitetu u Gracu, dok će poslednja dva meseca programa, ili duže, provesti u jednoj od Steiermärkische Sparkasse banaka u Jugoistočnoj Evropi. Studenti koji učestvuju u Internship programu fokusiraće se na kurseve na Univerzitetu u Gracu koji su relevantni za završetak njihovih studija na matičnim univerzitetima.

Tokom dvomesečne letnje prakse, nakon akademske godine, učesnici će biti intenzivno uključeni u svakodnevno poslovanje Steiermärkische Sparkasse na jednoj od njenih lokacija u Štajerskoj ili u Jugoistočnoj Evropi.

Stipendisti u okviru programa imaju pravo na stipendiju vrednu do 9.000 evra, koja pokriva mesečni džeparac do 750 evra, školarinu i registraciju pri Univerzitetu u Gracu, kao i intenzivni kurs nemačkog jezika u univerzitetskom jezičkom centru Treffpunkt Sprachen.

„Prezadovoljan sam nakon mesec i po dana provedenih u Gracu i već se osećam kao kod kuće. Univerzitet i banka u drugoj zemlji predstavljaju potpuno nova iskustva za mene. Neizmerno sam zahvalan na ovoj prilici, kao i na svemu ostalom što su organizatori do sada uradili za nas, stipendiste. Jedva čekam sve što sledi i veoma se radujem letnjoj praksi u Steiermärkische Sparkasse“, izjavio je stipendista iz Srbije koji je trenutno u Gracu Stanko Jović.

Rok za prijavu na ovogodišnji ciklus stipendija je 1. decembar do 13 časova, a detaljnije informacije o neophodnim uslovima za prijavu, proceduri i dokumentaciji nalaze se na web-sajtu Erste Banke.

  • Dunja5

    25.10.2022 #1 Author

    Super!

    Odgovori

  • GOCA BG

    27.10.2022 #2 Author

    Ovo je nase mlade ljude odlicna sansa..

    Odgovori

  • NATI29

    29.10.2022 #3 Author

    Na pravom su mestu da steknu nova znanja

    Odgovori

  • Tina

    30.10.2022 #4 Author

    Lepo sto postoji mogucnost da se mladi na ovakav nacin edukuju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...