slanje radova do 26. juna 2023. godine

Otvoren konkurs za Sakura stipendije, dobitnici putuju u Japan

SrbijaSvetU fokusu

25.5.2023 18:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Otvoren konkurs za Sakura stipendije, dobitnici putuju u Japan Otvoren konkurs za Sakura stipendije, dobitnici putuju u Japan
Kompanija Japan Tobacco International (JTI), 12. godinu zaredom, u saradnji sa Ambasadom Japana, objavila je u četvrtak konkurs za Sakura stipendije. „Ove godine stipendija... Otvoren konkurs za Sakura stipendije, dobitnici putuju u Japan

Kompanija Japan Tobacco International (JTI), 12. godinu zaredom, u saradnji sa Ambasadom Japana, objavila je u četvrtak konkurs za Sakura stipendije.

„Ove godine stipendija podrazumeva odlazak dobitnika, njih petoro, na studijsko putovanje u Japan u okviru kojeg će imati priliku da se iz prve ruke upoznaju sa sociološkim i ekonomskim prilikama u Japanu, kao i sa kulturom i nasleđem ove prijateljske zemlje“, navodi se u saopštnju JTI, prenosi Beta.

Cilj kompanije JTI, koja će finansirati put u Japan, je da na ovaj način motiviše mlade studente i istraživače da prošire svoja znanja, rade na sebi, ali i da kroz sopstveno neposredno istraživanje upoznaju i dožive Japan.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih i postdiplomskih studija, kao i istraživači koji nisu zaposleni puno radno vreme.

Stipendiju, odnosno „kartu“ za studijsko putovanje u Japan, dobiće pet kandidata koji pošalju najbolje, odnosno najrelevantnije, najfunkcionalnije i najkreativnije predloge za izradu istraživačkog rada na temu Japana.

Konkurs traje do 26. juna 2023. godine, dok je studijsko putovanje u Japan planirano krajem godine.

Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje, čiji se cvet smatra nacionalnim cvetom Japana, a simboliše sreću i prosperitet. Tokom proteklih jedanaest godina više od 1.000 kandidata je poslalo svoje predloge za izradu istraživačkih radova, a preko pet stotina njih je i osvojilo stipendiju.

„Dosadašnje uloženo znanje i naporan rad u ove naučne radove pokazuju da u Srbiji stasavaju generacije vrednih i pametnih ljudi koji će sasvim sigurno doprineti daljem napretku zemlje“, ističe se u saopštenju JTI.

JTI je najveći poslodavac u duvanskoj industriji Srbije budući da od polja duvana, preko fabrike u Senti, i kancelarije u Beogradu pa do prodavnica širom zemlje angažuje 3.000 ljudi. Jedan je od pet najvećih poreskih obveznika sa tri milijarde evra uplaćenih u budžet od 2006. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...