Programi podrške vredni 3,2 milijarde dinara

Otvorena kancelarija Fonda za razvoj u Novom Pazaru

PreduzetnikSrbija

19.10.2023 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Otvorena kancelarija Fonda za razvoj u Novom Pazaru Otvorena kancelarija Fonda za razvoj u Novom Pazaru
U Novom Pazaru u sredu je otvorena kancelarila Fonda za razvoj, a tim povodom ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se sa gradonačelnikom Novog Pazara... Otvorena kancelarija Fonda za razvoj u Novom Pazaru

U Novom Pazaru u sredu je otvorena kancelarila Fonda za razvoj, a tim povodom ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Svečanosti su prisustvovali ministar turizma i omladine Husein Memić i Tatjana Matić, direktorka Fonda za razvoj Republike Srbije, saopštilo je ministarstvo privrede.

„Otvaranjem kancelarije Fonda za razvoj u Novom Pazaru dodatno ćemo približiti privrednim subjektima mogućnosti za finansiranje poslovanja“ izjavio je Cvetković na otvaranju kancelarije Fonda za razvoj i podsetio da ministarstvo privrede sprovodi programe podrške za razvojne projekte, proširenje proizvodnje, start ap preduzeća, za mlade, žensko preduzetništvo.

„Ukupno, to je 3,2 milijarde dinara bespovratnih sredstava koje obezbeđujemo kako bismo podstakli i osnažili naša mikro i mala preduzeća, našu privredu“ istakao je ministar Cvetković i dodao da su konkursi otvoreni i pozvao sve zainteresovane da se javljaju na konkurse.

Izvor: privreda.gov.rs

„Fond je fokusiran na doprinos likvidnosti privrede, novom zapošljavanju. Kancelarija u Novom Pazaru je izuzetno važna za razvoj malih i srednjih preduzeća i omogućiće da se preduzetnici informišu o programima i kreditima Fonda za razvoj, samostalno ili u saradnji sa ministarstvom privrede„, rekla je Tatjana Matić, direktorka Fonda za razvoj.

Gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da je Novi Pazar kraj koji živi zahvaljujući malim i srednjim preduzećima kao i da njemu gravitira mnogo kompanija.

„Siguran sam da će dostupnost Fonda za razvoj podstaći nove ideje kod ljudi. Kancelarija na jednom mestu nudi sve značajne informacije o pogodnostima za privrednike a građani će, imajući u vidu dosadašnja iskustva, iskoristiti mogućnosti i pogodnosti koje Fond nudi“, naglasio je gradonačelnik Biševac.

Takođe, ministar Cvetković i gradonačelnik Biševac obišli su završne radove na projektu Rekonstrukcije pristupne saobraćajnice Generala Živkovića do poslovne zone Mur u Novom Pazaru, koje sufinansira ministarstvo privrede.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...