nakon 14 meseci radova

Otvorena nova zgrada železničke stanice u beogradskom Prokopu

InfrastrukturaSrbija

20.10.2023 18:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Otvorena nova zgrada železničke stanice u beogradskom Prokopu Otvorena nova zgrada železničke stanice u beogradskom Prokopu
Beograd je u petak uveče dobio novu zgradu železničke stanice „Beograd centar“, a svečanom otvaranju u Prokopu prisustvovalo je najviše državno rukovodstvo. Predsednik Srbije... Otvorena nova zgrada železničke stanice u beogradskom Prokopu

Beograd je u petak uveče dobio novu zgradu železničke stanice „Beograd centar“, a svečanom otvaranju u Prokopu prisustvovalo je najviše državno rukovodstvo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sa železničkom stanicom, Beogradom na vodi, svim što je urađeno, od 2028. godine kada krene prva linija metroa, Beograd će potpuno biti drugi grad, biće drugačija zemlja.

Predsednik je rekao da bez obzira na to koliko je bilo potrebno uštedeti u prethodnom periodu, nije želeo da odustane od izgradnje stanice, jer će doneti Srbiji zdravu privredu i budućnost, preneo je RTS.

Stanična zgrada „Beograd centar“ završena je nakon 14 meseci radova, koji su počeli u avgustu prošle godine. Nova stanica biće glavni centar železničkog saobraćaja u Srbiji i železnički centar Beograda.

Zgrada je deo kompleksa koji će biti izgrađen u tom delu grada i svojim izgledom se izdvaja u odnosu na okolinu. Radovi su počeli u avgustu 2022. godine, a glavni izvođač je bio „PFB Beograd“.

U Infrastrukturi železnice Srbije veruju da će nova zgrada od oko 5.600 kvadratnih metara, zadovoljiti najviše standarde u putničkom železničkom saobraćaju. 

  • SHALIMAR

    20.10.2023 #1 Author

    Stvarno lepo izgleda,vidi se da je dosta ulozeno…

    Odgovori

  • Sindi

    21.10.2023 #2 Author

    Videh da je Aca uzivao u burgeru, pa me zanima kakav mu je bio

    Odgovori

  • MAXMAD

    21.10.2023 #3 Author

    Kako do tamo stići?

    Odgovori

  • MARA

    22.10.2023 #4 Author

    Bilo je i vreme i trebalo bi i ranije

    Odgovori

  • ŽIZI

    22.10.2023 #5 Author

    I bilo je vreme….

    Odgovori

  • Cale

    22.10.2023 #6 Author

    Prelepo je, samo jos da uvedu linije da imamo čime do tamo

    Odgovori

  • NATI

    22.10.2023 #7 Author

    Lepo izgleda

    Odgovori

  • GAGA

    22.10.2023 #8 Author

    Izgleda fino

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...