PANDEMIJA MENJA NAVIKE GRAĐANA SRBIJE Potražnja za biciklima povećana četiri puta

SrbijaVesti

19.5.2020 15:55 Autor: Julijana Vincan 3

PANDEMIJA MENJA NAVIKE GRAĐANA SRBIJE Potražnja za biciklima povećana četiri puta PANDEMIJA MENJA NAVIKE GRAĐANA SRBIJE Potražnja za biciklima povećana četiri puta
Prodaja, iznajmljivanje i servisiranje bicikala beleže neverovatan skok u Srbiji od kako je ukinuto vanredno stanje, a takav trend vlada i širom sveta. Potražnja... PANDEMIJA MENJA NAVIKE GRAĐANA SRBIJE Potražnja za biciklima povećana četiri puta

Prodaja, iznajmljivanje i servisiranje bicikala beleže neverovatan skok u Srbiji od kako je ukinuto vanredno stanje, a takav trend vlada i širom sveta. Potražnja je zbog pandemije Covida-19, višestruko uvećana u odnosu na isti period prošle godine.

Radnje koje u ponudi imaju dvotočkaše ne stižu da ih poruče u dovoljnim količinima, a u nedelju dana imaju posla koliko je obično bilo na mesečnom nivou.

Predrag Joksimović iz firme koja se bavi uslugama servisiranja, rentiranja i prodajom biciklističke opreme rekao je za „Novosti“ da je došlo do prave eksplozije u potražnji. „Kada smo počeli da radimo nakon ukidanja vanrednog stanja, za nedelju dana je kupljeno onoliko bicikala koliko inače prodajemo na mesečnom nivou. Ne stižemo da ih poručimo koliko brzo idu, a što se tiče rentiranja, situacija je ista. Prošlog vikenda je bilo toliko ljudi, da ne bi bilo dovoljno ni da imamo dvostruko više bicikala. I serviseri imaju pune ruke posla, majstori padaju na nos, ostaju da rade i prekovremeno“, ističe on.

Foto: Pixabay.com

Čelnici Beograda najavili su da sa Vladom Srbije razgovaraju o subvencijama za kupovinu domaćih bicikala, kao i da rade na uvođenju pojma „biciklistička ulica“, gde bi dvotočkaši imali prednost.

  • Maja

    19.5.2020 #1 Author

    Bicikli i trotineti i svi na tockove🙂

    Odgovori

  • Zvezdana

    20.5.2020 #2 Author

    Bravo! Odlično prevozno sredstvo…

    Odgovori

  • CELEKRALJ

    17.3.2022 #3 Author

    U Beogradu je biciklo sve popularnije i kao prevozno sredstvo, sredstvo za rad i rekreaciju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...