U planu i izgradnja novog hotela

Planira se rekonstrukcija i dogradnja kompleksa „Veliki gejzer“ u Sijarinskoj banji

BiznisInfrastrukturaSrbija

18.10.2023 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Planira se rekonstrukcija i dogradnja kompleksa „Veliki gejzer“ u Sijarinskoj banji Planira se rekonstrukcija i dogradnja kompleksa „Veliki gejzer“ u Sijarinskoj banji
Opština Medveđa naručila je izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju, sanaciju, adaptaciju, dogradnju i novu gradnju u sklopu kompleksa objekta „Veliki gejzer“ u Sijarinskoj Banji,... Planira se rekonstrukcija i dogradnja kompleksa „Veliki gejzer“ u Sijarinskoj banji

Opština Medveđa naručila je izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju, sanaciju, adaptaciju, dogradnju i novu gradnju u sklopu kompleksa objekta „Veliki gejzer“ u Sijarinskoj Banji, a vrednost posla projektovanja procenjena je na 46 miliona dinara.

Prema projektnom zadatku, predmet nabavke su objekat Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“, sa otvorenim bazenima, restoranom i letnjom baštom, blatni bazen sa blatnim kupatilom, inhalacija i nadstrešnice, sindikalni restoran sa letnjom baštom i kompleks sportskih terena sa olimpijskim bazenom i pratećim objektom, objavila je eKapija.

U planu je rekonstrukcija i adaptacija Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“, koja će obuhvatiti kompletnu rekonstrukciju gejzera sa otvorenim bazenima, restoranom, letnjom baštom i novoproejktovanom pasarelom od objekta Specijalne bolnice do otvorenih bazena, preko saobraćajnice. Potrebno je planirati i spoljno uređenje sa definisanjem saobraćajnica, pešačkih staza i slobodnih zelenih površina.

Takođe će biti rekonstruisan i blatni bazen sa blatnim kupatilom i inhalacijom i kompleksa sportskih terena sa olimpijskim bazenom.

Posebno treba projektovati izgradnju novog objekta – hotela kapaciteta 50 gostiju, sa toplom vezom sa postojećeim objektom kod bazena, uz kompletno spoljno uređenje sa parking prostorom.

U okviru kompleksa je planirana i izgradnja solarne elektrane za sopstvene potrebe maksimalne snage 30 kW, postavljanje električnih vazdušnih zavesa iznad ulaznih vrata u zgradu kako bi se sprečilo rasipanje toplote prilikom čestih otvaranja vrata i drugi radovi, objavila je eKapija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...