Projekat vredan 30 miliona evra obihvata i most preko Đetinje

Počeli radovi na izgradnji obilaznice oko Užica

Srbija

9.11.2023 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Počeli radovi na izgradnji obilaznice oko Užica Počeli radovi na izgradnji obilaznice oko Užica
Gradonačenica Jelena Raković Radivojević potvrdila je da su počeli decenijama iščekivani radovi na obilaznici oko Užica, kao i da je u toku postavljanje šipova... Počeli radovi na izgradnji obilaznice oko Užica

Gradonačenica Jelena Raković Radivojević potvrdila je da su počeli decenijama iščekivani radovi na obilaznici oko Užica, kao i da je u toku postavljanje šipova za mostove na obilaznici dugoj malo manje od pet kilometara, objavile su Novosti.

Projekat vredan 30 miliona evra presudno je važan za rasterećenje saobraćaja u urbanistički uništenom gradu, u kome je normalno funkcionisanje saobraćaja odavno onemogućeno.

„Teretni saobraćaj biće izmešten iz grada, bezbednost svih biće povećana, a poboljšaće se stanje u vezi sa aerozagađenjem. Biće izgrađen novi most preko reke Đetinje povezujući stari magistralni put sa naseljem Sinjevac, a u planu je izgradnja još sedam mostova na obilaznici“, rekla je gradonačelnica.

Obilaznica oko Užica biće u perspektivi povezana sa tunelom ispod Kadinjače i putem prema Republici Srpskoj.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prethodno je potvrdilo urbanistički projekat gradnje obilaznice oko Užica, čiji je investitor JP Putevi Srbije.

Prema dokumentu koji je izradio Institut za puteve AD Beograd, deonica dužine približno 4,8 kilometara počinje denivelisanom raskrsnicom „Surduk“, na spoju sa Zlatiborskim putem u mestu Surduk.

Na kraku petlje Bajina Bašta – Užice projekat predviđa izgradnju galerije, a u zoni same denivelisane raskrsnice primenjena je i kružna raskrsnica.

Odmah pri početku pružanja trase, nakon denivelisane raskrsnice „Surduk“ predviđena je izgradnja mosta preko reke Đetinje dužine oko 260 metara.

Pred završetak pružanja nove saobraćajnice, predviđena je površinska trokraka raskrsnica na koju je priključen put koji vodi od Užica, zabeležile su Novosti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...