Produktna berza u novom sadu je posrednik, a cena 25 dinara po kilogramu bez PDV-a

Počinje otkup pšenice za robne rezerve

Srbija

18.7.2023 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Počinje otkup pšenice za robne rezerve Počinje otkup pšenice za robne rezerve
Republička Direkcija za robne rezerve izvršiće kupovinu do 200.000 tona domaće merkantilne pšenice roda 2023. godine, po odluci Vlade Srbije. Kupovina merkantilne pšenice vršiće... Počinje otkup pšenice za robne rezerve

Republička Direkcija za robne rezerve izvršiće kupovinu do 200.000 tona domaće merkantilne pšenice roda 2023. godine, po odluci Vlade Srbije.

Kupovina merkantilne pšenice vršiće se od fizičkih lica – nosilaca registrovanih poljoprivrednih porodičnih gazdinstava.

Ukoliko Direkcija ne kupi ukupnu količinu merkantilne pšenice od poljoprivrednih gazdinstava, kupovina će se vršiti i od drugih privrednih subjekata. Prednost prilikom prijave na Produktnoj berzi imaju fizička lica – nosioci registrovanih poljoprivrednih porodičnih gazdinstava.

Kako je danas saopštila Produktna berza u Novom Sadu merkantilna pšenica treba da je domaćeg porekla, zrela, zdrava, bez znakova plesni, stranih mirisa i ukusa, pogodna za ljudsku ishranu, nezaražena pšeničnim bolestima i štetočinama, sa sledećim elementima kvaliteta: hektolitarska masa min. 76 kg/hl, vlaga maks. 13 odsto, ukupne primese maksimum dva odsto, od čega neorganskog porekla maksimalno 0,25 odsto, sadržaj proteina minimum 11,50 odsto na suvu materiju.

U ovom otkupu, cena merkantilne pšenice je 25,00 dinara po kilogramu bez PDV-a, navodi se u saopštenju.

Direkcija će plaćanje merkantilne pšenice izvršiti u roku do petnaest dana od dana dostavljanja kompletne dokumentacije o isporuci merkantilne pšenice Direkciji.

Kupovina merkantilne pšenice vršiće se posredovanjem Produktne berze, a prijavljivanje na internet stranici berze vršiće se od 18.07.2023.godine, svakog radnog dana u periodu od 9 do 14 časova.

  • SENSEI

    19.7.2023 #1 Author

    Već je uveliko pomama za kombajnima i vršidbom žita

    Odgovori

  • MAJA

    20.7.2023 #2 Author

    Nadam se da ce biti dobar prinos ove godine

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...